Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Κοζάνη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που έλαβαν χώρα στην πόλη της Κοζάνης.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του με αφορμή την εθνική επέτειο, ανέφερε:
 
Σήμερα γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, την 28η Οκτωβρίου. Ξαναδηλώνουμε, για άλλον ένα χρόνο, την θέληση και την αποφασιστικότητά μας σαν λαός, την θέλησή μας να ακολουθούμε τις ανθρώπινες αξίες, να ακολουθούμε τις αξίες της δημοκρατίας και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε μια περιοχή πολύ ασταθή, σε μια περιοχή με πολέμους και φτώχεια, η Ελλάδα μπορεί και προσπαθεί να γίνει ένα πόλος σταθερότητας, ένας πόλος δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που ξανασηκώνει κεφάλι το φίδι του ναζισμού και του φασισμού, η Ελλάδα μπορεί να είναι και είναι ο χώρος όπου ανθεί η δημοκρατία και αυτό είναι καθήκον και δικό μας, της κυβέρνησης, και όλων των δημοκρατικών κομμάτων, αλλά πρώτα και κύρια είναι καθήκον του λαού που πάντοτε ξεπερνάει οποιεσδήποτε καταστάσεις και δίνει το δικό του στίγμα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απόφαση του ΣτΕ σημείωσε:
 Η μάχη ενάντια στη διαπλοκή και την παραγόμενη διαφθορά, δεν είναι μάχη μιας στιγμής. Είναι μάχη η οποία έχει πολλά στάδια και θα έλεγα, πως πρέπει κανένας να έχει μόνιμα το νου του. Αναγκαίο σε αυτή τη μάχη είναι να υπάρχει μια βάση νομιμότητας. Ο νόμος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να μπορέσει και ο λαός μας και η κυβέρνησή μας να χτυπηθεί, να κοντραριστεί και με την διαπλοκή και με τη διαφθορά. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα επεισόδιο. Τη Δευτέρα θα πρέπει να λύσουμε το ζήτημα - μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - τί θα γίνει το μεσοδιάστημα, ώσπου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Η συγκρότηση του ΕΣΡ, είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία και από πέρσι τον Φεβρουάριο την είχαμε προβλέψει. Είναι μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας, αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συναινέσουν να βρεθεί μια κοινή λύση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός και με βάση την απόφαση και με βάση το Σύνταγμα. Αυτό είναι το βασικό. Το δεύτερο ζήτημα είναι, ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάντα σεβαστές, όμως και αυτές κρίνονται σε όλα τα επίπεδα. Αυτή την κρίση εμείς εκδηλώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να κοιτάμε μπροστά με βάση το τι έχουμε. Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτοί που χαμογελάνε πιθανά σήμερα ή που θεωρούν ότι βρήκαν ένα βήμα, απ' όπου μπορούν να λένε αυτά που λένε, πολύ σύντομα θα δούνε ότι το χαμόγελό τους είναι πικρό. Μιλάω γι' αυτούς που είναι στη βάση της διαφθοράς, στη βάση της διαπλοκής.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά