Συνέντευξη με εναν τεχνίτη τηλεπικοινωνιών: σημαντικότατο κομμάτι για την άμυνα της χώρας μας

Μερικοί άνθρωποι στις ΕΔ είναι στο παρασκήνιο. Όμως σιωπηλά και με πολύ δουλειά προσφέρουν στις ΕΔ ανάλογα με την ειδικότητα τους.

Αυτή τη φορά θέλουμε να προβάλλουμε την ειδικότητα του τεχνίτη τηλεπικοινωνιών:


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο το αντικείμενο της ειδικότητας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαν τεχνίτης τηλεπικοινωνιών(Τ.ΤΗΛ) οφείλω να συντηρω,να επίδιωρθωνω και να επιθεωρω όλα τα ασύρματα και ενσύρματα μέσα διαβιβάσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι εκπαίδευση απαιτεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ή αρχική εκπαίδευση ενός Τ.ΤΗΛ διεξάγεται στην Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας(Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ). Θεωρείται αρκετά δύσκολη εκπαίδευση και διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται. Ακολουθεί πρακτική εκπαίδευση επ'εργω σε εργοστάσια Τηλεπικοινωνιών και σε μονάδες. Οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες, αποτελουν τα εφόδιά που πρέπει να αποκτηθούν έτσι ώστε να μπορέσει ο Τ.ΤΗΛ να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ειδικότητας του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο σημαντικό είναι το αντικείμενο για την άμυνα της χώρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως κάθε ειδικότητα έτσι και ο Τ.ΤΗΛ έχει την δική του σημαντική αποστολή καθώς μέσω των συστημάτων που συντηρεί και επισκευάζει μεταβιβάζονται εν καιρώ ειρήνης αλλά και εν καιρώ πολέμου σημαντικές πληροφορίες που αποτελούν σημαντικότατο κομμάτι για την άμυνα της χώρας μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ή ειδικότητα σου θέλει διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ή συγκεκριμένη ειδικότητα απαιτεί διαρκή ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση λόγω των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στα νέα τηλεπικοινωνιακά μέσα που αποκτά ή υπηρεσία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείς ότι οι Έλληνες είναι καλά καταρτισμένοι σε σχέση με τους ξενους συναδέλφους σου?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Έλληνας Στρατιωτικός είναι άρτια εκπαιδευμένος και σε συνδυασμό με τις λέξεις "φιλότιμο" και "πατέντα",έχουμε κατάφερει να μας ζηλευουν και οι πιο σύγχρονοι στρατοί του κόσμου.

Ευχαριστούμε πολύ!!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά