ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΠΡΟΣ: ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο
ΚΟΙΝ : κ. Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ: Μοριοδότηση και Υπολογισμός Χρόνου Διοικήσεως των Στελεχών που Υπηρετούν στην Ήπειρο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε από τις επισκέψεις σας στην Ήπειρο αλλά και από τις ενημερώσεις που σας παρέχει η Στρατιωτική Ηγεσία, για την επιχειρησιακή αποστολή της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, θα έχετε αντιληφθεί ότι ο Έλληνας Στρατιωτικός δεν φυλάττει «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» μόνο στον Ν. Έβρου και στα Νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην Ήπειρο. Οι κάτοικοι των περιοχών της Ηπείρου, τα ΜΜΕ της περιοχής αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συχνά κάνουν λόγο ότι τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα αλλά και γενικότερα η Περιφέρεια της Ηπείρου ανήκουν σε μία δεύτερη κατηγορία συνόρων και περιοχών της χώρας.

Εμείς σαν στρατιωτικοί, που υπηρετούν στην Ήπειρο, βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ένα διαφορετικό πλαίσιο υπολογισμού μορίων αλλά και υπολογισμού του χρόνου Διοικήσεώς στους βαθμούς που κατέχουμε ή σε αυτούς που πρόκειται να αποκτήσουμε. Παρατηρούμε ότι παρόλο που υπηρετούμε στην δύσκολη και ιδιόμορφη περιοχή της Ηπείρου με τα άκρως επικίνδυνα σύνορά της, λαμβάνουμε λιγότερα μόρια όχι μόνο από τους συναδέλφους του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου αλλά και από αυτούς που υπηρετούν στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα του Ν.Ροδόπης ,αλλά και σε λοιπές Μονάδες της εσωτερικής Ελλάδας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Στρατιωτικός της Ηπείρου είναι η χαμηλή μοριοδότηση και ο χρόνος διοικήσεως που πρέπει να εκτελέσει σε συγκεκριμένες Μονάδες, την στιγμή που οι αντίστοιχοι συνάδελφοι που υπηρετούν σε περιοχές που προαναφέρθηκαν δεν τα αντιμετωπίζουν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι της Ηπείρου πέραν των αποστολών και υποχρεώσεών τους στις Μονάδες που υπηρετούν, έχουν καταβάλλει τα μέγιστα και στην διαχείριση του προσφυγικού για την οποία έχουν λάβει τα εύσημα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Πέραν τούτου η γενικότερη παρουσία τους στην εν λόγω περιοχή αποτελεί παράγοντα ασφαλείας και αποτροπής.

Κατόπιν των παραπάνω και γνωρίζοντας ότι η Ήπειρος είναι μια περιοχή που δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά πιστεύοντας ότι και τα στελέχη που υπηρετούν σ’ αυτή είναι συνεχώς στην σκέψη σας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα ζητήματα που σας παραθέσαμε και συγκεκριμένα την εξίσωση στην μοριοδότηση αλλά και τον υπολογισμό του χρόνου διοικήσεως των Στρατιωτικών που υπηρετούν στις Μονάδες τις περιοχής με αυτή του Δ΄ Σώματος Στρατού και της ΑΣΔΕΝ.

Τέλος κ. Υπουργέ να σας επαναφέρουμε το αίτημα της Ένωσής μας για συνάντηση μαζί σας (στο Υπουργείο ή ακόμη και σε κάποια επίσκεψή σας στην Ήπειρο) ώστε να σας εκθέσουμε τις προτάσεις της Ένωσής μας για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Στρατιωτικό προσωπικό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Στρατσιάνης Παναγιώτης
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6936563126
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά