Μυτιληνη:Πληθος κοσμου εψαλε τον εθνικο υμνο στην υποστολη της σημαιας



Ριγη συγκινησης και εθνικης υπερηφανειας σημερα στην Μυτιληνη,οταν κατα την υποστολη της σημαιας απο αγημα και την μπαντα του στρατου,οι πολιτες που ειχαν συγκεντρωθει τραγουδησαν τον εθνικο υμνο.
Πανω απο 1000 ατομα εδωσαν αυθορμητα βροντερο παρον,χωρις να υπαρχει απο πουθενα οργανωμενη καθοδηγηση.Αυτο ερχεται σαν απαντηση στην “ντροπη” της περασμενης Κυριακης,οταν το αγημα του στρατου δεν υπεστειλε την σημαια,λογω του οτι υπηρχαν συγκρουσεις μεταξυ λαθρομετανστων και της λιμενικης αστυνομιας.
Ο λαος της Λεσβου,εξω απο κοματα απεδειξε με αυτην την πρωτη δυναμικη παρουσια οτι ειναι ριζικα αντιθετος στα σχεδια διαβρωσης του κοινωνικου του ιστου,απεδειξε την φιλοπατρια του,απεδειξε εν τελει οτι τιμα τα συμβολα και τις παραδοσεις του.
ΛΕΣΒΙΑΚΕ ΛΑΕ ΕΥΓΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΗ
VIDEO

VIDEO

Έγινε απόψε στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!! Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος τόσο δυνατά, τόσο καθαρά και με τόση συγκίνηση και πάθος. Πολίτες κάθε ηλικίας, υπερήλικες, νέοι γονείς με τα μωράκια τους, ανάπηροι στα αμαξίδια τους, βιοπαλαιστές, πτυχιούχοι, απόστρατοι του χακί, μαθητές, φοιτητές, νοικοκυρές, παπούδες, γιαγιάδες με τα εγγόνια, εκπρόσωποι Συλλόγων, πολιτευτές. Όλοι μπροστά στο Παλιό Λιμεναρχείο χώρο Ηρώων και ιστορίας μέχρι και χίλια άτομα , μαζεύτηκαν αυθόρμητα για να υποστηρίξουν τα αυτονόητα αφού πλέον φτάσαμε εκεί. Να υπερασπιστούν δηλαδή την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ κατά την υποστολή και να πούν τον ΕΘΝΙΚΟ ΎΜΝΟ δυνατά και ξεκάθαρα μαζί με το άγημα του στρατού. Και αυτό γιατί τρείς φορές τώρα, ύπουλα και υποκινούμενα με τη “χρήση” της παρουσίας αριθμού “μεταναστών” και λαθρομεταναστών απο αντιδραστικά στοιχεία δεν επετεύχθη η υποστολή της σημαίας μας. Καταχειροκροτήθηκαν απο τους παριστάμενους Μυτιληνιούς, ΜΑΤ, Στρατονομία, στρατός, Αστυνομία γιατί με τάξη και πολιτισμένα αλλά και με δεδομένη πυγμή που δεν άφηνε περιθώρια για προμελετημένους ελιγμούς κάποιων, αντιμετώπισαν τη κατάσταση. Εννοώ, οτι απο νωρίς είχε μαζευτεί και μιά ομάδα απο αγύρτες συγκεκριμένου κομματικού χώρου,νεοσύλλεκτοι νεοσσοί, που με κοντάρια κράνη κουκούλες ανθελληνικά συνθήματα και βρισιές, ήταν εκεί για να παραστήσουν τους επαναστάτες του γλυκού νερού. Είχαν μαζέψει δίπλα τους και καμιά δεκαριά Πακιστανούς και άλλους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τους παρότριναν να κουνούν μαυροκόκκινες σημαίες και κοντάρια. Πάντα υπήρχαν ΕΦΙΑΛΤΕΣ στην Ελλάδα δεν είναι τωρινό το ανίερο παιχνίδι τους!!!
Τελικά η υποστολή έγινε με υπέροχη συνοδεία και παρουσία πατριωτών Μυτιληνιών που αγαπούν το νησί τους και ξέρουν να το υπερασπιστούν όταν οι πάσης φύσεως προδότες μας γυρίζουν τη πλάτη. Μου άρεσαν δυό συνθήματα που άκουσα με δύναμη και πείσμα: ” Η Λέσβος είναι Ελληνική θα βάλουμε ξανά χακί” και “Ελλάς-Ελλάς είμαστε δω μη χολοσκάς…”. Ο κόσμος επίσης προπηλάκισε ήπια βέβαια και κάποιους των τοπικών ΜΜΕ που είναι γνωστοί για την αφερεγγυότητα τους και την υποστήριξη ανθελληνικών θέσεων.
Όλα λοιπόν έληξαν αισίως, το οργισμένο ερωτηματικό όμως παραμένει: Πως φτάσαμε στο σημείο να αναγκαζόμαστε να υποστηρίζουμε τα αυτονόητα στο δικό μας τόπο στη δική μας πατρίδα με τη μεγάλη καρδιά και τη παραδειγματική ανθρωπιά της; Ραντεβού πάντως δόθηκε απο όλους εκεί, για την ερχόμενη Κυριακή στο ίδιο μέρος με τον ίδιο δυναμισμό και πατριωτισμό. Ο πατριωτισμός δεν είναι μόδα, είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ…
http://www.skaiaegean.gr/?p=47726
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά