Για αδιαφορία του νόμου συνυπηρέτησης από την ΠΕ Έβρου κάνουν λόγο οι στρατιωτικοί

Για αδιαφορία του νόμου συνυπηρέτησης (Νόμος 2946/2001 Άρθρο 21, Όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4139/2013, άρθρο 91) κάνουν λόγο οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στον Έβρο και οι γυναίκες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται πως: «επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους» τοποθετεί τις συζύγους στην Σαμοθράκη αλλά και στις ποιο απομακρυσμένες σχολικές Μονάδες απόστασης 2 και πλέον ωρών.
Όπως τονίζουν οι στρατιωτικοί η τοποθέτηση των συζύγων τους από την ΠΕ Έβρου (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έβρου) στη Σαμοθράκη αλλά και σε σχολεία με απόσταση από την στέγη τους μεγαλύτερη των 2 ωρών δεν συνάδει με τον νόμο.
Πως δημιουργεί τεράστια οικογενειακά, προσωπικά και οικονομικά προβλήματα και θέτει σε καθημερινό κίνδυνο τις ζωές λόγω της πολύωρης μετακίνησης.
Ο Μελετιάδης Κωνσταντίνος-Λοχαγός (ΦΠΖ) ε.α. σε επιστολή στο epiruscorner.gr αναφέρει: «Οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο, ακολουθούν και μετατίθενται-αποσπώνται πλησίον του νέου τόπου υπηρέτησης του συζύγου. Αυτό προβλέπουν ορθώς οι ισχύοντες νόμοι και διατάγματα.
Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πρακτικά και οικονομικά αδύνατο να κρατηθεί η οικογένεια ενωμένη. Είναι ηθική υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε οποιονδήποτε έλληνα πολίτη να του διασφαλίζει τα βασικά δικαιώματα, από την στιγμή που τον υποχρεώνει να απομακρυνθεί από τον τόπο συμφερόντων του, για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για στρατιωτικό και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.
Ο νομοθέτης δεν διευκρινίζει τι εννοεί με τον όρο περιοχή. Αυτό αφήνεται στα χέρια των κρατικών υπευθύνων να πράξουν σύμφωνα με την συνείδηση τους ή τις υπηρεσιακές ανάγκες. Όμως αυτό δεν ενδιαφέρει τον στρατιωτικό. Δεν τον απασχολεί τι νομίζει ότι πρέπει να πράξει ο κάθε δημόσιος λειτουργός-υπάλληλος σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ή του δίνουν εντολή. Έχει απαίτηση από κράτος να μεταθέσουν την σύζυγο στον τόπο που μετατέθηκε. Δεν του κάνουν χάρη. Εάν μετατέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η γυναίκα του πρέπει να τον ακολουθήσει στην Αλεξανδρούπολη, όχι στην Ορεστιάδα, ούτε στα Δίκαια ή στην Σαμοθράκη. Δεν είναι δυνατόν να μεταθέτουν τον άντρα στην Μυτιλήνη και την γυναίκα του στην Λήμνο επειδή είναι στον ίδιο νομό. Από που ερμηνεύεται η λέξη περιοχή ως νομός; Ποιος έδωσε αυτήν την ερμηνεία; Τι εξυπηρετεί; Να διαλύσει την οικογένεια του στρατιωτικού; Να παρακαλά ο στρατιωτικός τον εκάστοτε βουλευτή να του κάνει «εξυπηρέτηση»;»
Εμείς επικοινωνήσαμε με την Π.Ε. Έβρου, με την κ. Κεχαγιά η οποία μας ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αδιαφορία από την μεριά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και πως είναι καθ’ όλα νόμιμοι.
Επίσης τόνισε πως καλώς ή κακώς η Σαμοθράκη ανήκει στον Έβρο κι πως έχουν το δικαίωμα να τους τοποθετήσουν εκεί.
Η υπόθεση όπως μας ενημέρωσε είναι δεδικασμένη από παλαιότερα που είχαν και πάλι τα ίδια προβλήματα.
http://www.e-evros.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά