Bόλτα στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης! Επισκεφτείτε το! Αξίζει!


Στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου και στην γωνια της οδού Εθνομαρτύρων βρίσκεται ένα «κόσμημα» της πόλης μας το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης. Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης είναι παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών,ενώ αποτελεί το 1 από τα 4 πολεμικά μουσεία,τα οποία υπάρχουν πανελληνίως (Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Ναυπλιο)

Ο επισκέπτης στο χώρο του Μουσείου θα έχει την ευκαιρία να έρθει κοντά με μια μεγάλη συλλογή από τουφέκια,σπάθες,όπλα,παραδοσιακές τοπικές φορεσιές καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.Μέσα από αυτά τα εκθέματα κανείς έχει την ευκαιρία να δει να περνά από μπροστά του η εθνική-αλλά και τοπική-  ιστορία μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.Γίνεται μάρτυρας της γεμάτης δόξα και τιμής πορείας της Ελλάδος από την επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον Μακεδονικό Αγώνα και μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Απελευθέρωση.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκθέματα κατέχει το εκμαγείο του γέρου του Μοριά,Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.Ωστόσο κανείς θα αντικρίσει και τη σπάνια συλλογή με οπλισμό από το 1821της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης (παροχή μέσω χρησιδανείου).

Στην σημερινή μας επίσκεψη συναντήσαμε τον διευθυντή του κύριο Κωνσταντίνο Κρόυσκο(Σμχος),ο οποίος μας ξενάγησε στην αίθουσε του Μουσείου.Παράλληλα,μας μίλησε πέραν για την ιστορία των εκθεμάτων για την επισκεψιμότητα που είχε  ο χώρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενόψει της Άλωσης της Τριπολιτσάς.Παρόλα αυτά,κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας εξέθεσε και τις μελλοντικές κινήσεις τις οποίες προσπαθούν να γίνουν με σκόπο τον όσο δυνατόν περισσότερο  εκσυχρονισμό του.




Ο κύριος Κρούσκος δεν έμεινε μόνο εδώ. Φρόντισε να μας παραθέσει ότι το εισιτήριο κυμαίνεται στην τιμή του 1 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές,φοιτητές και άνεργους.Ακόμη,δεν ξέχασε να παροτρύνει και κάθε πολίτη που διαθέτει κάποιο σπάνιο κειμήλιο από την Επανάσταση του ’21 ή την Κατοχή μπορεί να το κάνει είτε  δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο  είτε να το παραχωρήσει μέσω χρησιδανείου.
 
 

(Το κτίριο έχει μια μεγάλη ιστορία και ήταν το σπίτι του ευεργέτη Μαλλιαρόπουλου, το οποίο ο Δήμος Τρίπολης το παραχώρησε για το Πολεμικό Μουσείο.
Σύντομη ιστορία του:

1988: η σκέψη να γίνει μουσείο

1991: πρόταση στον τότε υπουργό εθ. άμυνας

1992: ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου και διάθεση χώρου

1998: Μετά από ανακαίνιση με έξοδα δήμου παραχωρήθηκε

1999: Σεπτέμβρης - άρχισε η λειτουργία του

2000: Ιανουάριο - Εγκαίνια)

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Εθνομαρτύρων 1, Τρίπολη

Τηλ.: 2710-234410
 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ






 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά