Τελετή Εγκαινίων του Ανακαινισμένου Βοηθητικού Κτιρίου ΓΕΝ

Τελετή Εγκαινίων του Ανακαινισμένου Βοηθητικού Κτιρίου ΓΕΝ

      Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου Βοηθητικού Κτιρίου ΓΕΝ στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Βοηθητικό Κτίριο ΓΕΝ» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής – ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη». Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ.
       Με το έργο αναβαθμίστηκε το κτίριο εμβαδού 12.000 m2 από ενεργειακή κατηγορία «Ε» σε «Α». Η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι 65% σε σχέση με την πρότερη κατάσταση. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν θερμομόνωση κελύφους, ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες, αυτόματα σκίαστρα, κεντρικό σύστημα ψύξης, θέρμανσης, αερισμού, φωτισμού και συστήματος διαχείρισης κτιρίου. Είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο που αναβαθμίζεται στην κατηγορία «Α».
      H αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του Βοηθητικού Κτιρίου αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της προσήλωσης του Πολεμικού Ναυτικού, μέσω στοχευμένων ενεργειών, στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων, την προαγωγή της λειτουργικότητας και τη συνακόλουθη περιστολή των λειτουργικών δαπανών. Επιπρόσθετα η αναβάθμιση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της προβλεπτικότητας και πρωτοπορίας που ανέκαθεν χαρακτήριζε το Πολεμικό Ναυτικό.


 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά