Υπαξιωματικός κυνηγούσε "τερατάκια" εν ώρα υπηρεσίας

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ
Υπαξιωματικός κυνηγούσε "τερατάκια" εν ώρα υπηρεσίας
«Αλτ, τις ει» στα Πόκεμον, που εισβάλλουν στα στρατόπεδα μέσω των smartphones των στρατιωτικών, κάνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας!
Αφορμή στάθηκε περιστατικό, όπου υπαξιωματικός του ΓΕΕΘΑ εν ώρα υπηρεσίας εντοπίστηκε να παίζει στο κινητό του το δημοφιλές παιχνίδι Πόκεμον. Κυνηγούσε «ζωντανά» πλάσματα με στόχο να τα πιάνει και να τα ανταλλάσσει με άλλον παίχτη. Κατά τη στιγμή της «σύλληψης», μέσω της βιντεοκάμερας του τηλεφώνου προβαλλόταν ξεκάθαρα ο χώρος που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο υπαξιωματικός!
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Επιτελείο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, εξέδωσε Πάγια Διαταγή, βάσει της οποίας από τούδε και στο εξής απαγορεύεται η χρήση του βιντεοπαιχνιδιού Πόκεμον εντός στρατιωτικών χωρών. Μάλιστα, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσανατολίζεται να εισηγηθεί την εφαρμογή του ισραηλινού πρότυπου που απαγορεύει στους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν smartphones παρά μόνο απλά συμβατικά τηλέφωνα!
Την ίδια ώρα, προβληματισμός για τη νέα τρέλα, που έχει γίνει... μόδα και στη χώρα μας, επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία. Περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί σε άλλα κράτη δημιουργούν ανησυχία. «Είναι κάτι το καινούργιο. Οπως σε κάθε νέο, έτσι και με το Pokemon Go, παρακολουθούμε τις επιδράσεις του στον κόσμο. Προς το παρόν, δεν έχει καταγραφεί κάποιο επικίνδυνο περιστατικό. Σίγουρα είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή, βασιζόμενη στην εικονική πραγματικότητα, βάζει τον χρήστη να κυνηγήσει πόκεμον ακόμα και στη μέση του δρόμου. Σε κάθε περίπτωση ο παίχτης πρέπει να είναι προσεκτικός και να επιλέγει έναν ασφαλή χώρο να παίξει, χωρίς να κινδυνεύει ή να αποτελεί κίνδυνο για άλλους», τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.
 
«Εάν χρειαστεί, θα εκδώσουμε ανακοίνωση με οδηγίες. Πάντως, σε ενδεχόμενη μαζική συγκέντρωση χρηστών, όπως έγινε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, όπως κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις», προσθέτει. «Δεν έχει εκδοθεί καμία διαταγή ή οδηγία ακόμη. Προφανώς, θα πρέπει να έχουμε το πρώτο περιστατικό, για να αντιδράσουμε», επισημαίνει, παράλληλα, αξιωματικός της Τροχαίας Αττικής.

Μια βόλτα στο κέντρο της ΑΘήνας με ανοιχτό την εφαρμογή Pokemon Go δείχνει τους κινδύνους για τους χρήστες του παιχνιδιού, καθώς τα διάσημα τερατάκια εμφανίζονται σε δρόμους, διασταυρώσεις, πάρκα, ακόμα και στο... παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

policenet
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά