Τροπολογία για Στελέχη και Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με αναπηρία






Τροπολογία κατέθεσαν επτά Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη, στο Νομοσχέδιο του  Υπουργείου Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, με θέμα «Διευκρίνηση για την δυνατότητα Στελεχών και Αξιωματικών Ε.Δ. και Σ.Α. που έχουν τεθεί σε Πολεμική ή Μόνιμη Διαθεσιμότητα να ωφεληθούν υπό ατελειών για αναπήρους».



Από παράληψη και μη ορθή διατύπωση του νομοθέτη δημιουργείται σύγχυση ως προς τη δυνατότητα Στελεχών και Αξιωματικών Ε.Δ. και Σ.Α. που έχουν τεθεί σε Πολεμική ή Μόνιμη Διαθεσιμότητα να ωφεληθούν ατελειών αναπηρίας, κυρίως γιατί δεν θεωρούνται απόστρατοι, ότι έχουν δηλαδή συνταξιοδοτηθεί, οπότε δεν μπορούν να προσκομίσουν αντίστοιχα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ενεργοποίηση των ευνοϊκών διατάξεων υπέρ αναπήρων. Με την παρούσα τροπολογία επιχειρείται διευκρινιστική διόρθωση, ώστε η αναπηρία τους να αποδεικνύεται μέσω αντίστοιχης γνωμάτευσης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και αναλυτικού φύλλου μισθοδοσίας.

Η Πολεμική ή Μόνιμη Διαθεσιμότητα αφορά Στελέχη και Αξιωματικούς των Ε.Δ. και Σ.Α. με βαριές αναπηρίες, οι οποίες τους καθιστούν ανίκανους για εργασία και οι οποίες επήλθαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξ αιτίας αυτής! Πρόκειται, εν τέλει, για περιπτώσεις ελάχιστου αριθμού Στελεχών και Αξιωματικών, οι οποίοι ενώ είναι καθ’ όλα αναγνωρισμένοι ως ανάπηροι, δεν δύναται να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων επειδή δεν θεωρούνται συνταξιούχοι, για γραφειοκρατικούς δηλαδή λόγους.
Η αδικία αυτή εναντίον ανθρώπων που πραγματικά θυσίασαν μέρος του εαυτού τους για το καθήκον μπορεί να αρθεί άμεσα, για αυτό και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ζητούν από τους συναδέλφους τους όλων των κομμάτων να στηρίξουν την τροπολογία αυτή. Την τροπολογία συνυπέγραψαν, εκτός του Αναστάσιου Δημοσχάκη, οι Αθανάσιος Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας, Δημήτριος Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας, Αθανάσιος Καββαδάς, Βουλευτής Λευκάδας, Μαυρουδής Βορίδης, Βουλευτής Υπόλοιπου Αττικής, Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, και Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας.

Η παρούσα δράση υπήρξε αποτέλεσμα συναντήσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο Περιθώριο», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.



www.dimoschakis.gr
Αυτή η ανάρτηση προέρχεται από: Λιμενικά Δρώμενα: Τροπολογία για Στελέχη και Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με αναπηρία http://limenikadromena.blogspot.com/2016/07/blog-post_846.html#ixzz4FDRm6aLK
Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση της ανάρτησης μας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά