ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ


Σε μια σεμνή και ουσιαστική τελετή τιμήθηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας του Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.

Η Πουλίτσα Κορινθίας είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Στρατηγός το έτος 1921. Ανήκει σε μια πολυμελή οικογένεια που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του εκφράζουν, με την εργατικότητα τους και τη ζωή τους, τις αρχές και τις αξίες της συνεχούς προσφοράς στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Η εκδήλωση αυτή ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία του Δήμου Βέλου- Βόχας και είναι πρώτη φορά που τιμάται ο Στρατηγός στο χωριό του. Έτσι η απόδοση τιμής σε ένα αγωνιστή αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους μας και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Κύριος ομιλητής ήταν ο ίδιος, ο οποίος με τη βροντερή φωνή του περιέγραψε πολλά ιστορικά γεγονότα που έζησε, πάντοτε κρίσιμα για την πατρίδα μας. Μετέφερε στο ακροατήριο με παραστατικότητα όλες τις επιχειρήσεις του Στρατού, στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Β. Αφρική, στην Ευρώπη και στα Δωδεκάνησα, στις οποίες συμμετείχε.

Εξιστόρησε με γλαφυρό τρόπο τη δημιουργία και τη δραστηριότητα του Ιερού Λόχου στον οποίο ο ίδιος ήταν, από την ίδρυση του, μαχητής. Μεγάλη επιτυχία του Ιερού Λόχου, μεταξύ των πολλών, ήταν η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων, όπου στη συνέχεια ξεπεράστηκαν αντιρρήσεις από την Τουρκία,  την «Επιτήδεια Ουδέτερη» χώρα, αλλά και από τους Ρώσους και τελικά κατάφεραν να δοθούν στην Ελλάδα μετά την Ιταλική Κατοχή. Εκεί δηλαδή που ανήκαν επί χιλιάδες χρόνια.

Από την αφήγηση του βιώσαμε άγνωστες για εμάς στιγμές της Ιστορίας μας, που μας γέμισαν με συγκίνηση και θαυμασμό για όσα έζησε και υπέφερε ο λαός μας. Μια δωρική αφήγηση χωρίς στολίδια, που περιέγραφε ακριβώς τα γεγονότα.

Πολλά τα μηνύματα που προκύπτουν από τον ιστορικό λόγο του, γεμάτο αλήθειες και αντικειμενικότητα. Μεταξύ αυτών:

Κάθε πρόσωπο συμμετέχει θετικά ή αρνητικά στη διατύπωση της Ιστορίας. Από εμάς εξαρτάται η συμμετοχή και η θέση μας.

Η ζωή του Στρατηγού είναι μία συνεχής προσφορά στην πατρίδα του, ανιδιοτελής και άδολη, εμφορούμενη από τα εθνικά ιδεώδη τα οποία βιώνει με υπεύθυνο τρόπο.

Ένας πολυτάραχος βίος γεμάτος ρώμη, ανδρεία και αυταπάρνηση.

Μας δεικνύει και μας προτείνει το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «ευ πράττειν».

Είναι ανάγκη οι Έλληνες να είμαστε μονιασμένοι και με κοινούς στόχους. Μόνο τότε κερδίζουμε.

Τα ιδανικά του «Έθνους», η αλληλεγγύη, η ομοψυχία και η ομόνοια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεπεράσουμε μαζί τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σταθερά και διαχρονικά περνάει η πατρίδα μας.

Ο ίδιος αποτελεί ένα ζωντανό βιβλίο της πρόσφατης Ιστορίας της πατρίδας μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την έζησε, συμμετείχε σε αυτήν, την επηρέασε και την διατύπωσε με πατριωτισμό και αγάπη. Αυτό το βιβλίο καλούμαστε όλοι να γνωρίσουμε και να υιοθετήσουμε τα μηνύματα του.

Τον ευχαριστούμε για ότι συνεχώς προσφέρει, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου




Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά