Ο ΥΕΘΑ στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.
 
            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
          «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, για να εορτάσουμε μαζί, με θρησκευτική ευλάβεια, τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, προστάτη του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού.
 
           Η σημερινή εορτή του Προστάτη Αγίου δείχνει τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τους αγίους μας, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο ακρογωνιαίων πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.
 
       Σήμερα είναι επίσης ημέρα μνήμης και τιμής για τους αθανάτους ήρωες μας, τους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, αρκετοί εξ αυτών εν καιρώ ειρήνης.
 
            Όμως «Ού Θνάσκει Ζάλος Ελευθερίας».
 
            Η θυσία τους θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στο δρόμο του καθήκοντος.
 
            Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη.
 
             Η υποχρέωση μας αυτή είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Είναι μια ηθική, αλλά και εθνική επιταγή.
 
           Εσείς είστε αυτοί, στους οποίους η πατρίδα, εμπιστεύεται τα σύγχρονα και πανάκριβα οπλικά μέσα, οι δυνατότητες των οποίων αποκτούν πρόσθετη αξία σε συνδυασμό με τις άριστες ικανότητές σας, αυξάνοντας κατακόρυφα τη μαχητική ισχύ του Στρατού μας στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
 
           Εσείς είστε αυτοί, που προσφέρετε στην πατρίδα, στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο, ανεκτίμητες υπηρεσίες, όπως η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.
 
            Εσείς αποτελείτε την ελπίδα, όταν προσεγγίζει ένα ελικόπτερο σε ένα ακριτικό νησί ή σε μία δύσβατη περιοχή προκειμένου να μεταφέρει έναν τραυματία. Εσείς αποτελείτε την ελπίδα, όταν έρχονται οι πυρκαγιές ή οι μεγάλες καταστροφές.
 
         Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας αυτής, σήμερα, για να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στα πληρώματα των ιπταμένων μέσων, και των τριών κλάδων, που πετώντας καθημερινά, νύχτα μέρα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, πάνω από τα νησιά μας και πάνω από τις ελληνικές θάλασσες, αποδεικνύουν σε κάθε τους πτήση, σε κάθε κατάσταση που τους παρουσιάζεται, ότι δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα. Ασκούν λειτούργημα προς όφελος της πατρίδος.
 
            Τιμημένα στελέχη της αεροπορίας στρατού,
 
            Αντλείστε πιστή και δύναμη από τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις του έθνους μας.
 
            Φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, αξιοποιώντας αυτά που μας δίνει από το υστέρημά του.
 
         Αποδείξτε περίτρανα ότι ο χαρακτήρας του Έλληνα χειριστή της αεροπορίας στρατού μένει αναλλοίωτος διαχρονικά, με την εργατικότητά σας και την πίστη σας στις στρατιωτικές αρετές.
 
            Συνεχίστε με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνιμα τη συνεχή βελτίωση του προσωπικού και των μονάδων μας
 
            Συνεχίστε την προσπάθειά σας.
 
            Συνεχίστε την αποστολή σας.
 
            Είμαστε περήφανοι για εσάς. Είμαστε περήφανοι για αυτά που κατορθώνετε καθημερινά σε όλα τα πεδία δοκιμασίας του όπλου.
 
         Από σήμερα και με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας καθιερώνουμε επίσημα τον Προφήτη Ηλία ως Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού. Σε λίγες ημέρες, θα έχετε στη διάθεσή σας και το Εθνόσημο με τον Προφήτη Ηλία που μπορείτε επάξια να φέρετε στις στολές σας.
 
           Θέλω ακόμα να σας ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η Αεροπορία Στρατού θα αναλάβει ένα μεγάλο έργο σε σχέση με την εκπαίδευση όλων των ελικοπτέρων και των τριών Σωμάτων. Επίσης, θέλω να σας ανακοινώσω ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά σε μία συμφωνία προκειμένου η επισκευαστική βάση να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο σε διεθνές επίπεδο, που θα την αναβαθμίσει και θα αναβαθμίσει και το έργο που κάνετε για την Αεροπορία Στρατού, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης στην περιοχή, τη δυνατότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την αμυντική δύναμη της χώρας μας.
 
          Εύχομαι ο προφήτης Ηλίας να παραστέκει δίπλα σας και να χαρίζει υγεία και δύναμη στις οικογένειές σας και σε εσάς καλές και ασφαλείς προσγειώσεις.
 
            Χρόνια Πολλά». 
 
 
 
 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά