Το «ενδιαφέρον» του Πάνου Καμμένου για τα κανάλια...

Το «ενδιαφέρον» του Πάνου Καμμένου για τα κανάλια...ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

«Οσμή» διαπλοκής φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από το ξαφνικό και συνάμα ζωηρό ενδιαφέρον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τις τηλεοπτικές άδειες, ένα μήνα προτού πραγματοποιηθεί η τελική φάση του διαγωνισμού για τους υποψήφιους «μνηστήρες» στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
Όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του ο ιστότοπος Liberal.gr, η επισταμένη ενασχόληση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το ποιος θα έχει λόγο για την επόμενη ημέρα στο τοπίο των τηλεοπτικών ΜΜΕ μόνον ως τυχαία δεν θα μπορούσε να εκληφθεί, αφού μάλλον ο ίδιος ενδιαφέρεται να βολέψει τα... δικά του παιδιά.
Και, μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν αποδοκίμασε την πρόσφατη ανοικτή παρέμβαση του κ. Καμμένου μέσω twitter για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, όταν, επικαλούμενος τη συγγενική του σχέση με υποψήφιο και συγκεκριμένα φωτογραφίζοντας τον κουμπάρο του, τον επιχειρηματία και πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα, έκρινε δημοσίως ότι δεν θα έπρεπε, τελικά, να λάβει άδεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
Βεβαίως, ως διά... μαγείας, το συγκεκριμένο tweet έχει εξαφανιστεί πλέον από τον λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι και αυτό;
Μήπως, όμως, ούτε κι αυτή η παρέμβαση δεν ήταν τυχαία; Μήπως κρύβεται κάτι άλλο;
Σύμφωνα, πάντα, με το Liberal, φαίνεται πως κάτι κρύβεται: και τούτο γιατί επτά από τους στενότερους συνεργάτες του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του στο κόμμα αλλά και στο Υπουργείο, φέρονται να συμμετέχουν σε θέσεις-κλειδιά στο νέο τηλεοπτικό σχήμα που ετοιμάζει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήδη διεκδικεί μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
    
«Ήταν όλοι τους παιδιά μου...»
Η συγκεκριμένη φράση προέρχεται από το ομώνυμο έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ και φαίνεται πως την ασπάζεται πλήρως ο - και μιντιακά «ευαίσθητος» - Πάνος Καμμένος.
Όπως αναφέρει το Liberal, τα επτά πρόσωπα είναι τα εξής:
- Γιώργος Κούσουλας: συμμαθητής και δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου. Είχε διατελέσει στο παρελθόν επικεφαλής του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Από το 2012 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ αλλά και της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προορίζεται για γενικός διευθυντής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού που ετοιμάζει ο κ. Σαββίδης
- Μανταλένα Παπαδοπούλου: εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ. Το όνομά της βρίσκεται στον φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε η εταιρεία «Demetra» του κ. Σαββίδη και φαίνεται πως προορίζεται για υψηλή θέση μέσα στο νέο κανάλι.
- Άννα Μπάστα: υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ Αθήνας. Προορίζεται για επικεφαλής του αθλητικού τμήματος.
- Ελένη Δουρούκη: δημοσιογράφος. Εργαζόταν στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου και μισθοδοτείται από τη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προορίζεται για επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ στο νέο κανάλι.
- Κώστας Λαβίδας: Εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ την περίοδο 2012-2015 και σήμερα βρίσκεται στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ. Προορίζεται για προϊστάμενος του ελεύθερου ρεπορτάζ.
- Βαγγέλης Συριόπουλος: Τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προορίζεται για τεχνικός διευθυντής του καναλιού που ετοιμάζει ο Σαββίδης.
Εδώ, λοιπόν, υπάρχει σοβαρό θέμα. Πώς είναι δυνατόν ένα ανώτατο υπουργικό στέλεχος της κυβέρνησης, ο ίδιος ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα να εμφανίζεται ως μέγας διώκτης της διαπλοκής και υπέρμαχος του δόγματος «τάξις και ηθική» και την ίδια στιγμή τα ονόματα επτά εν ενεργεία συνεργατών του να βρίσκονται σε φάκελο που κατέθεσε υποψήφιος «μνηστήρας» των τηλεοπτικών αδειών;
Θα μπορούσε να πει κάποιος: είναι μια διαβολική σύμπτωση. Ωραία, ας πούμε ότι είναι έτσι. Τότε γιατί τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν πράξει το αυτονόητο, ήτοι να παραιτηθούν από τις μισθοδοτούμενες θέσεις τους στο ελληνικό δημόσιο και στο κόμμα των ΑΝΕΛ και μάλιστα να δημοσιοποιήσουν τις παραιτήσεις αυτές;
Κι εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί πως η παραμονή τους σε αυτές τις θέσεις θέτει ζήτημα τήρηση του νομικού ασυμβίβαστου, δηλαδή του ρόλου του μετακλητού υπαλλήλου και συνεργάτη υπουργού και της εκπροσώπησης ιδιωτικής εταιρείας που διεκδικεί έργο από το Δημόσιο.
Πολλές οι συμπτώσεις. Ωστόσο, δύο τινά μπορούν να συμβούν από εδώ και πέρα:
α. Εάν ο κ. Καμμένος δεν γνώριζε ότι οι συνεργάτες συμμετείχαν ως οργανικά στελέχη στον φάκελο υποψηφιότητας του επιχειρηματία για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να τους αποπέμψει όλους αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη.
β. Εάν ο ίδιος ήξερε τα πάντα, τότε τα πράγματα παίρνουν σαφώς διαφορετική τροπή και θα πρέπει να παρέμβει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Άλλωστε, και σε αυτή την περίπτωση, ισχύει η κλασική πλέον παροιμία: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/713546/to-endiaferon-toy-panoy-kammenoy-gia-ta-kanalia#ixzz4Eh7omi2z
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά