Στρατιωτικός γράφει παραμύθια και τα χρήματα θα δοθούν για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου

       
 
Συγκινεί με την δράση του ένας Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος δείχνει μια άλλη πλευρά του με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, τα έσοδα των οποίων διατίθεται για την στήριξη των παιδιών με καρκίνο. Διαβάστε για τη νέα ιστορία του πατρινού Παναγιώτη Δημητρόπουλου.
Με συμμετοχές σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο, ο Επιλοχίας (ΠΖ) Παναγιώτης Δημητρόπουλος έχει μια μακρά εμπειρία στον Ελληνικό Στρατό. Εκτός όμως από την αυστηρότητα και αυτοπειθαρχία του ενστόλου, έχει να επιδείξει και μια άλλη δραστηριότητα.
Πρόκειται για την συγγραφή παιδικών βιβλίων, για την οποία αποτέλεσε έμπνευση η 8χρονη κόρη του, Καλλιόπη. Ξεκίνησε αρχικά ως ένα χόμπυ, αλλά τελικά εξέδωσε το πρώτο παραμύθι με τίτλο "Χρυσαφένιο Κουκούτσι", από τις εκδόσεις "Περίπλους". Στην συνέχεια, ήρθε η "Μαγεμένη Ευχή", από τις εκδόσεις Anima, τα εσοδα από τις πωλήσεις της οποίας διατέθηκαν σε παιδικά ιδρύματα. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και τώρα, με το νέο παραμύθι που ονομάζεται "Ο μπαμπάς μου - ο ήρωάς μου", από την ελληνοεκδοτική, που εντάσσεται σε μια κοινωνική πρωτοβουλία του συγγραφέα, με τίτλο "Το παιδικό βιβλίο καταλύτης θετικών μηνυμάτων προσφοράς και αλληλεγγύης για το παιδί "
Το thebest.gr μίλησε με τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και παιδικών διηγημάτων για καλό σκοπό, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, προκειμένου να εξηγήσει γιατί το παιδικό βιβλίο γίνεται το μέσο ώστε το παιδί να γίνει αποδέκτης θετικών μηνυμάτων, προσφοράς και αλληλεγγύης.
Προλογίζοντας το νέο παραμύθι "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ" του πατρινού στρατιωτικού, η σκηνοθέτης - ηθοποιός Μαρία Γ. Τζομπανάκη έγραψε:
« Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του» λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη μ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και τον φυσικό γονιό…
Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά , σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού. Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης , για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός. Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους.
Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού : Την ΑΓΑΠΗ!....
Αξίζει να αναφέρουμε οτι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του παραμυθιού, θα δοθούν για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.
"Όταν μιλούμε για παιδιά, η προσφορά είναι μονόδρομος", δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει:
"Το πόνημα αυτό επιμελήθηκαν επιστημονικά 2 ψυχολόγοι έτσι ώστε να υπάρξει η αρμονία μεταξύ του φανταστικού και του ρεαλιστικά θετικού μηνύματος, επιστημονικά τεκμηριωμένο. Εστιάζουμε σε θέματα όπως το κατά πόσον επηρέαζεται ένα παιδί από την λεκτική βία, εάν η γονική αγάπη και στοργή είναι προϋπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων και, τελικά, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ταξιδέψει η συγχώρεση", αναφέρει ο κ. Δημητρόπουλος, ο οποίος θα μεριμνήσει ούτως ώστε το βιβλίο να ταξιδέψει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, την "καρδιά" της ελληνικής ομογένειας.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι ψυχολόγοι κ.κ. Γιακουμή και Βαλαματοπούλου, ενώ την προλόγηση κάνει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.
"Επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους καλούς μου φίλους Συγγραφείς, Πέγκυ Φούρκα, Ιωάννα Σκαρλάτου και Γεώργιο Μπουμπούση και την παιδαγωγό Στέλλα Νάκη για την δική τους θετική παρέμβαση.", συμπληρώνει ο Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος επιφυλάσσεται και για νέα πονήματα στο εγγύς μέλλον.

http://www.thebest.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά