Απαράδεκτη ενέργεια από τουρίστα: Βεβήλωσε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

  Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σήμερα μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η εμφάνιση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας που απεικονίζεται ένα νεαρής ηλικίας άτομο, με καλοκαιρινή εμφάνιση, να έχει ΞΑΠΛΩΣΕΙ πάνω στο μάρμαρο του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου (ΜΑΣ) βεβηλώνοντάς το.
Βεβαίως δεν διευκρινίζεται αν η φωτογραφία αυτή είναι από τη χθεσινή εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, όπως πρέπει να είναι, ή από κάποια άλλη στο παρελθόν. Το γεγονός όμως ότι αυτή δεν είχε ως τώρα εμφανιστεί μας κάνει να εικάσουμε ότι πρόκειται για χθεσινό περιστατικό.
Ανεξαρτήτως αυτού, που δεν έχει βεβαίως καμία σημασία, γιατί το θέμα δεν είναι η εκδήλωση, αλλά ο συγκεκριμένος ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ «Κύριος», το θέμα αυτό θέτει για άλλη μία φορά το ζήτημα της φυλάξεως του Μνημείου στη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεων, πορειών κ.λπ.
Και αυτό γιατί τότε, η Προεδρία της Δημοκρατίας στην οποία υπάγεται η Προεδρική Φρουρά και οι Εύζωνες φύλακες του Μνημείου, προτιμά να αποσύρει του δύο φρουρούς και τον συνοδό δεκανέα-παρατηρητή, ο οποίος απομακρύνει τους ενοχλητικούς ή φορτικούς τουρίστες από τους φρουρούς, για λόγους ασφαλείας. Χωρίς όμως και η απομάκρυνση αυτή των φρουρών να αντικαθίσταται από μία άλλη παρουσία κάποιων αστυνομικών, οποιασδήποτε υπηρεσίας, για να μην βεβηλώνεται ο χώρος, κάτι άλλωστε που από μόνο του αποτελεί Ποινικό αδίκημα.
Μήπως λοιπόν, με την «ευκαιρία» αυτής της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ εικόνας, που μας προσβάλλει ως Έλληνες και ως οργανωμένη Πολιτεία, θα πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου για να αποτραπούν στο μέλλον, παρόμοιες ενέργειες ορισμένων απίθανων τύπων, που έτσι πιστεύουν ότι κερδίζουν τα «10 λεπτά της διασημότητος» που τους αναλογούν;
Λ.Σ.Μ.
parapolitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά