Συνέδριο Προσφυγικού ζητήματος‏


Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας : Μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ?  παρευρέθη ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Απ Παπαφωτίου .

Την έναρξη του συνεδρίου τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π Παυλόπουλος παρουσία του αναπληρωτή  υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ Βίτσα ,εκπροσώπων των σωμάτων Ασφαλείας και του στρατού ,πολλών πρεσβευτών και αξιωματούχων της Ε.Ε , του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη ,του προέδρου της ΕΝ.ΠΕ κ. Αγοραστού ,εκπροσώπων της ΚΕΔΕ ,τον Διευθυντή Επιχειρήσεων της FRONTEX και πολλών άλλων φορέων. Στο συνέδριο αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν θέσεις και απόψεις σχετικές με το προσφυγικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αντιμετωπίζει το ζήτημα η χώρα μας και η Ε.Ε.

Είναι γνωστό πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και προτείνει συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που διέρχεται η χώρα μας. Ο κ. Στεφανόπουλος σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΕΘΑ κ. Βίτσα επεσήμανε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Περιφερειακής Αρχής ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα δεχθεί αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή πως το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης πρέπει να αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό μέλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μόνο με διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα πορίσματα του Συνεδρίου αποτελούν βάση για τη μελέτη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί από την ΟΚΕ.             


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά