"Νίκη" της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στον αγώνα που έδωσε για τους φιλόζωους Στρατιωτικούς

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν διαταγή (δείτε εδώ) προέβλεπε για στελέχη που θα στεγαζόταν σε ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ καθώς και σε ΚΑΑΥ (είτε σε παραθεριστικές περιόδους είτε τον υπόλοιπο χρόνο κάνοντας χρήση των οικημάτων των ΚΑΑΥ ως ξενώνες), τους απαγορευόταν ρητά η διατήρηση κατοικίδιων ζώων (πλην ωδικών πτηνών).
Η διαταγή ερχόταν σε αντίθεση με τον Νόμο 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων (άρθρο 8 – Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες) όπου στο άρθρο 8 παράγραφος 1 αναφέρεται ότι επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία.
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε αποδέκτρια διαμαρτυριών (δείτε εδώ) από μέλη της για το θέμα και απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος και να άρει την συγκεκριμένη απαγόρευση.(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ)
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν άφησε το θέμα να ξεχαστεί και προσπάθησε να κινητοποιήσει τις φιλοζωικές οργανώσεις. Και η αντίδραση δεν άργησε να έρθει.
Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων  απέστειλε επιστολή στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ και  στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απαγόρευση φιλοξενίας ζώων στα στρατιωτικά οικήματα και ΚΑΑΥ (δείτε εδώ).
Στην επιστολή  ανέφεραν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων,  πως η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι εντελώς παράνομη, ζητούσαν την άμεση ανάκληση της και κατέληγαν πως εάν δεν αρθεί η απαγόρευση θα κινηθούνε νομικά!!! (δείτε εδώ την επιστολή).
Όλος αυτός ο αγώνας για τη δικαίωση των φιλόζωων στρατιωτικών, φαίνεται πως πια δικαιώνεται. Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που αναρτήθηκε χθες προς διαβούλευση στην σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, γίνεται αναφορά στο θέμα που ανακίνησε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.
Συγκεκριμένα το Άρθρο 39 αναφέρεται στη “Διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα”
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
zwa39
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά