Ο στρατός δεν είναι κετερινγκ – Δε θα εμπλακεί στην Ειδομένη

eidomeni patratora.gr

Αποχώρησαν από την Ειδομένη, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επικαλούμενες λόγους ασφάλειας, καθώς υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των προσφύγων.
Σήμερα το πρωί δόθηκε γάλα και σάντουιτς μόνο σε μικρά παιδιά.
Όπως τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ιστορίες» ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων.
Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε ότι ήδη έχουν δοθεί από χθες βράδυ οι σχετικές εντολές.
Συγκεκριμένα είπε ότι έχει δοθεί η εντολή στο στρατό για την παρασκευή του φαγητού. Ωστόσο ερωτηθείς σχετικά είπε ουσιαστικά ότι είναι δευτερεύον ζήτημα το ποιος θα μοιράσει το φαγητό.
Ο στρατός λεει ότι δε θα εμπλακεί αλλά αν χρειαστεί θα μοιράσει το φαγητό εκτίμησε ο κ. Κυρίτσης.
Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο στρατός δε θα εμπλακεί στην Ειδομένη καθώς δεν πρόκειται για οργανωμένο καταυλισμό.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε κέτερινγκ, ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο στρατός παρέχει τροφή στα οργανωμένα κέντρα και αν η Ειδομένη γίνει ανοιχτό κέντρο, δεν θα πηγαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε άλλες οργανωμένες δομές.
https://patratora.gr/archives/168139
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά