Ανακλήθηκαν άδειες και επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ


Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ξάνθη. 

Ανακλήθηκαν άδειες και επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ. για να προετοιμαστούν επιχειρησιακά στις εντολές που πήραν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πυρετώδεις οι προετοιμασίες της διοίκησης, των στελεχών και των κληρωτών για να προετοιμάσουν οχήματα και δομικά μηχανήματα που υπάρχουν στην μονάδα που στρατοπεδεύει δίπλα στον Νέστο ποταμό για να ξεκινήσει η “επιχείρηση” από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο χώρος που έχει επιλέγει είναι στον Δήμο Τοπείρου δίπλα στον παράλιο οικισμό του Δασοχωρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην “Φωνή της Αμερικής”.

Έκταση που στο σύνολό της είναι μεγαλύτερη των 2.500 στρ. με πολύ καλή οδική πρόσβαση, καλές υποδομές σε ηλεκτρικό, νερό και τηλεφωνία, με δικής της παραλία στο Θρακικό Πέλαγος. 
Υπάρχουν σχετικές κτηριακές εγκαταστάσεις που παλαιότερα στέγαζαν και εξυπηρετούσαν εγκαταστάσεις, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πρώην Αμερικανικής Βάσης. 

Πληροφορίες του www.ThrakiToday.com θέλουν να γίνετε σχετική διαμόρφωση του χώρου για να “στηθούν” σκηνές και λυόμενα όπως επίσης και εγκαταστάσεις γενικής χρήσης και υγιεινής  που θα εξυπηρετήσουν αρκετές δεκάδες εκατοντάδων προσφύγων.

Πάντως σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Τοπείρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και τα ερωτήματα που του θέσαμε για την εγκατάσταση των προσφύγων στον δήμο του δήλωσε παντελή άγνοια λέγοντας πως τον χώρο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση…  
http://www.thrakitoday.com/2016/03/blog-post_21.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά