Αναζητούνται οι δράστες του εμπρησμού στα μαγειρεία

Με τα τρακτέρ τους πήγαν στην είσοδο του στρατοπέδου σήμερα οι κάτοικοι των Γιαννιτσών- Καταδικάζουν τις ακραίες αντιδράσεις, αλλά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου - Αναζητούνται οι δράστες του εμπρησμού στα μαγειρεία

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση, καθώς ακριβώς δίπλα στο στρατόπεδο 501, που προορίζεται για χώρος φιλοξενίας προσφύγων, υπάρχει σχολικό συγκρότημα πέντε δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας παίρνει αποστάσεις από τους ακραίους, αλλά οι πολίτες προειδοποιούν την κυβέρνηση για την επικίνδυνση «συγκατοίκηση». Σήμερα πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην είσοδο του στρατοπέδου και παρέταξαν συμβολικά στην περίμετρο τα τρακτέρ τους.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ορισμένοι πολίτες στο Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση προσφύγων.

Μάλιστα, κάποιοι απειλούσαν ακόμη με κατάληψη, αλλά και με πυρπόληση του χώρου, ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί. Κάτι που έγινε καθώς φωτιά ξέσπασε στις δέκα και μισή το βράδυ του Σαββάτου στα μαγειρεία του στρατοπέδου. Η φωτιά έσβησε με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών. Με το που ξέσπασε η φωτιά έφτασαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άντρες.

Και σήμερα οι κάτοικοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο.






protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά