Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβ 2016 μέσα σε ευχάριστο κλίμα η κοπή της πίτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και η Γενική Συνέλευση.
 
Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Νατσιούλας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας και στις οικογένειες μας, υγεία, αγάπη, ευτυχία.
 
Η  χρονιά που πέρασε ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά από  οικονομικής πλευράς και προστέθηκε στις άλλες δύσκολες, από το 2010 και μετά. Το ΔΣ με τις επαφές που είχε το προηγούμενο έτος, με τους τοπικούς Βουλευτές και φορείς, ανέδειξε τα προβλήματα που μας απασχολούν και με τη συμβολή αυτών προωθηθήκαν και επιτεύχθηκε η επίλυση ορισμένων απ αυτά.
  
Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι για να επιτευχθεί η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να ασκείται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πίεση και κριτική σε καθυστέρηση ή αθέτηση υποσχέσεων. Η Ένωση από ιδρύσεως της (2012) κινείται σε αυτή την κατεύθυνση ανεξαρτήτως κόμματος.Απευθυνόμενος σε αυτούς που θέλουν να βάλουν κομματική ταυτότητα στην Ένωση, τους υπενθύμισε να αναμοχλεύσουν την μνήμη τους και να θυμηθούν την πορεία της ΕΣΠΕΘ από το 2012 ως και σήμερα. Είναι καιρός να αντιληφθούν οι «βολεμένοι» ότι η φωνή της ΕΣΠΕΘ θα συνεχίζει να υψώνεται εν αντίθεση με τη σιωπή αυτών που όπως φαίνεται διαθέτουν οι ίδιοι κομματική ταμπέλα.
 
Ο πρόεδρος τόνισε στα μέλη δια του βήματος και σε συζήτηση ότι παρά την πίεση και την κριτική στην αθέτηση υποσχέσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει τις προσπάθειες του κ. Καμμένου για την επίλυση των προβλημάτων που διαιωνίζονται. Αναγνώρισε πως αν και προβλήματα αναδεικνύονται και διεκδικούνται από την ΕΣΠΕΘ, τα 3 χρόνια της λειτουργίας της, τελικά 5 από αυτά επιλύθηκαν επί της ηγεσίας του. Συγκεκριμένα:
 
  • Άρχισε το 2015 να καταβάλλεται το επίδομα παραμεθορίου (δεν καταβλήθηκε βέβαια για 4 μήνες) και συνεχίζεται να καταβάλλεται και το 2016 στο ίδιο ύψος έστω και με τον τρόπο που δίνεται.
  • Καταβάλλεται το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών σε διαζευγμένα στελέχη που καταβάλλουν διατροφή. Αυτό επέφερε μια αύξηση  κατά 100 ευρώ περίπου για αυτή την κατηγορία προσωπικού
  • Καταβάλλεται αποζημίωση για εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τις Κυριακές και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και επιπλέον επεκτάθηκε αυτή η αποζημίωση και για το Σάββατο για όλα τα στελέχη των ΕΔ.
  • Χορηγείται 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου στα στελέχη των ΕΔ όταν η σύζυγος τους δεν εργάζεται.
  • Αναγνωρίστηκαν οι Ενώσεις Στρατιωτικών ως συνομιλητές στην διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων και έπαψε το «κυνηγητό με εγκαλητήρια και ΕΔΕ.
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για την πρόθεση του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΣΠΕΘ στο επόμενο διάστημα, καθώς εδώ και 2 μήνες έχει αποχωρήσει από τις Ε.Δ και εργάζεται ως υπάλληλος στον ΟΑΕΔ Λάρισας, παρόλο που βάσει του καταστατικού προβλέπεται και μπορεί να παραμείνει στην Προεδρία για ακόμη 2 χρόνια, ώστε να αναλάβει εν ενεργεία στέλεχος και να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της Ένωσης. Η ΕΣΠΕΘ μπορεί να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και ο ίδιος θα παραμείνει στην Ένωση για τα επόμενα 2 χρόνια ως μέλος, για να βοηθήσει το νέο πρόεδρο στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει. Ο ίδιος ως απόστρατος θα συνεχίσει τη διεκδίκηση ακόμη πιο δυναμικά και χωρίς περιορισμούς καθώς οι δεσμοί με την οικογένεια των ΕΔ δεν κόβονται.
 
Πριν την κοπή της πίτας τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή για τους 3 συναδέλφους μας από το Πολεμικό Ναυτικό που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Αιγαίο.
 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2015, ο προϋπολογισμός του 2016 και αποφασίσθηκε να δοθεί εκ νέου και αυτή τη χρονιά οικονομικό βοήθημα, ανάλογα με τις δυνατότητες μας, στη σύζυγο του ιδρυτικού μας μέλους που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο πεδίο βολής Γλαφυρών στο Βόλο.
 
Τέλος η Ένωση γνωρίζει στα μέλη της αλλά και σε όλους τους συναδέλφους ότι από σήμερα παύει την στήριξή της στην ΠΟΕΣ, καθώς ούτε η ίδια μας έχει στους κόλπους της εδώ και πολύ καιρό και αναστέλλει τη συμμετοχή της σε αυτήν, καθώς κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την Ένωση Θεσσαλίας και τα μέλη της. Το ΔΣ θα συνεχίσει δυναμικά την κοινή προσπάθεια για το δίκιο και το συμφέρον του συναδέλφου πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα κι από το μετερίζι του αγώνα κι όχι από τα γραφεία των υπουργών. Από εκεί που η ΠΟΕΣ-ΕΣΠΕΑ όφειλε να μας επιστρέψει χρήματα λόγω του εισπραχθέν προστίμου από το Υ.Ο βρεθήκαμε να μας ζητάει και επιπλέον.  
 
Στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωπος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, εκπρόσωπος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο ΓΓ της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου κ. Βαγγέλης Λίτσιος, ο πρώην Πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων με τις οικογένειές τους. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Δημήτριος εφημέριος των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
                                                               
              Ηλίας Νατσιούλας                                                               Δημήτριος Κούτσικος
 
 
 
 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά