ΠΣΑΕΜΘ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ‏ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΤΕ‏

Αξιότιμε κ.Υπουργέ

Διαβάζοντας την απάντηση που το γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας,Τμήμα Κοινοβουλευτικού Έλεγχου έδωσε στην υπ.αριθμ.938/28-01-2016 αναφορά στην ΒτΕ σχετικά με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιπρόσθετη κράτηση 2% υπέρ Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοήθειας στους Εθελοντές Μακράς Θητείας ,διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζετε τις εισφορές των Εθελοντων Μακράς Θητείας  κοινωνικούς πόρους υπερ των ταμειων,επικαλουμενοι το  το αρθρο 22 ,παρ. 4 του Συντάγματος!!!
Επειδή το Συνταγμα της Ελάδος στην παραγραφο 4 του αρθρου 22 αναγράφει τα παρακάτω «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών» .

Επίσης στο ΠΔ 21/91 «Εθελοντές-Εθελόντριεςς Μακράς Θητείας» ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται ότι οι εισφορές των ΕΜΘ ,πρώην ΟΠΥ στα ταμεία Αλληλοβοήθειας εχουν τον χαρακτήρα κοινωνικού πόρου για τα ταμεία,όπως επίσεις σε κανένα φάκελο μισθοδοσίας των ΕΜΘ-ΟΠΥ στις κρατήσεις υπέρ ΤΑΣ-ΤΑΝ-ΤΑΣΑ και μετέπειτα ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ υπάρχει ενημέρωση για τον ¨κοινωνικό χαραχτήρα»των κρατήσεων μας!!!Και πώς να υπάρχει κύριε Υπουργέ; Είναι δυνατόν οι εισφορές των χαμηλόμισθων Δεκανέων και Λοχιών ΟΠΥ να έχουν χαραχτήρα κοινωνικού πόρου ενίσχυσης των ταμείων ,για να ευνοηθούν οι υψηλόμισθοι Αξιωματικοί;


Παρακαλούμε κυριε Υπουργέ να μας αποσταλούν από τις υπηρεσίες σας τα έγγραφα που όπως επικαλείσθε στην απάντηση σας στην παραπάνω αναφορά αποδεικνύουν   τον «κοινωνικό χαραχτήρα»των ασφαλιστικών μας εισφορών μας!!!!


Την βιωσιμότητα των Ταμείων Αλληλοβοηθείας κύριε Υπουργέ δεν πρέπει να την φορτώσετε στην πλάτη των Εθελοντών Μακράς Θητείας!!! Έχουμε καταβάλει τις προβλεπόμενες εισφορές 4% ,όπως και οι υπόλοιπες κατηγορίες!!!Για την κατάσταση των ταμείων αυτών υπάρχουν υπεύθυνοι, συγκεκριμένης κατηγορίας και προέλευσης και σίγουρα δεν είναι οι ΕΜΘ!!!
Αφού όπως αναφέρετε στην απάντηση σας στην αναφορά οι υπηρεσίες σας εξετάζουν και εισηγούνται θετικά, για τα ζητήματα του προσωπικού, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα της επιπρόσθετης αυτής κράτησης που γίνεται χωρίς κανένα νομικό έρεισμα!!! Και σίγουρα οι Εθελοντές έχουν και θα έχουν μνήμη ,όποτε αυτή απαιτηθεί!!!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά