Ανοιχτού τύπου τα στρατόπεδα για τους μετανάστες


Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου τα στρατόπεδα για τους μετανάστεςΑνοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8.000 ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας.
Με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται εν τω μεταξύ τα hot spot σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, όπως αποφασίστηκε χθες σε διυπουργική σύσκεψη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 - 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.
Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.
Είπε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.

http://www.newsbeast.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά