Ρήγμα στον ένστολο συνδικαλισμό, Ποιον πρόεδρο Ομοσπονδίας αποκάλεσαν προβοκάτορα;

Πολλές φορές, οι αλήθειες κρύβονται στις λεπτομέρειες.

Και μια τέτοια λεπτομέρεια παρατηρήθηκε στις υπογραφές των δύο τελευταίων ανακοινώσεων των
ομοσπονδιών αντιπροσώπευσης των ένστολων, που σχετίζονται με την προπαρασκευαστική ζύμωση και την απόφαση για την μεγάλη ένστολη πανελλαδική διαδήλωση στις 5 Φεβρουαρίου. 

Και όπως αποδείχτηκε, πίσω από τη μικρή αυτή λεπτομέρεια, κρύφτηκε ή τουλάχιστον έγινε απόπειρα ψιμυθίωσης ενός μεγάλου παρασκηνίου.


Την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών στις 25 Ιανουαρίου με τίτλο: Ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 05/02/2016 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, υπέγραψαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών 

omospondies logo


ενώ στην ανακοίνωση των ομοσπονδιών στις 22 Ιανουαρίου με τίτλο: Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο, την ανακοίνωση συνυπέγραφε και η ΠΟΕΣ

omospondies logo poes


Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του bloko.gr, το πρόβλημα ανέκυψε με την ακατανόητη για τους συνδικαλιστές των υπηρετούντων στα Σ.Α., στάση του εκπροσώπου των υπηρετούντων στις Ε.Δ.


Ο κ. Τσουκαράκης, φέρεται πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, να πρόταξε προσκόμματα κι ενστάσεις για τη διαδήλωση, δηλώνοντας ότι θέση της ομοσπονδίας του είναι να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθεί το σ.ν. για το ασφαλιστικό του δημόσιου τομέα, καταθέτοντας την άποψη πως "δεν θ' αφορά εμάς", παρότι την ίδια ημέρα ο κ. Κατρούγκαλος είχε ξεκαθαρίσει νέτα σκέτα ότι στο όνομα της ισονομίας θα εφαρμοστεί το "καθ' όμοιο τρόπο" στον υπολογισμό των κύριων κι επικουρικών συντάξεων.  

Όταν έγινε δήλωση από πλευράς συνδικαλιστών των Σ.Α. δήλωση ανυποχώρητης στάσης, καθώς ο υπουργός Εργασίας δεν άφησε κανένα περιθώριο διαλόγου ή αμφιβολίας προθέσεων, με τη δήλωση μάλιστα ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις αρχές της ισονομίας, ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση στο όνομα της αλληλεγγύης. Φέρεται όμως ν' αρνήθηκε τη δήλωση συμμετοχής για να εισπράξει ως απάντηση από πρόεδρο άλλης ομοσπονδίας ότι είναι προβοκάτορας και ύποπτος ο ρόλος του.
.
http://www.bloko.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά