Έρχεται το αμετάθετο σε κατηγορία στρατιωτικών - προαιρετική η φοίτηση στη ΣΔΙΕΠ και στην ΑΔΙΣΠΟ

ypomnhma-sdiep
Με σχετικό υπόμνημά της και δια ζώσης παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, του Προέδρου του ΔΣ, η Ομοσπονδία μας ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος φοίτησης των αξιωματικών ειδικών καταστάσεων στη ΣΔΙΕΠ και στην ΑΔΙΣΠΟ, προκειμένου να εναρμονιστεί με το σύνολο των προβλεπομένων στο ν.3883/2010 για την εξέλιξη των στρατιωτικών αυτών.  
Την 28-1-2016 έγινε πλέον νόμος του κράτους, αφού υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές, το σχέδιο νόμου του ΑΝΥΕΘΑ με τίτλο: Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις", μεταξύ των οποίων υιοθετήθηκε η ανωτέρω πρότασή μας και κατατέθηκε την ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντγο ε.α. Γ. Ντζιμάνη, σχετική τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. ΑΝΥΕΘΑ, ρυθμίζοντας το ανωτέρω θέμα.
oplites-vitsas
oplites-vitsas-1
Περαιτέρω στη συζήτηση του υπόψη νομοσχεδίου ο ΑΝΥΕΘΑ δεσμεύτηκε στην Ολομέλεια ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ θα συμπεριληφθεί και η άλλη πρόταση της Ομοσπονδίας μας, για το αμετάθετο των στρατιωτικών που με δικαστική απόφαση ασκούν την επιμέλεια ΑΜΕΑ:

(poes.gr)
ametatheto-amea
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά