Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε Μονάδες και Σχηματισμούς της Θεσσαλονίκης‏

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στρατιωτικές μονάδες και σχηματισμούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των επισκέψεων ο ΑΝΥΕΘΑ αντήλλαξε ευχές με τα στελέχη και το προσωπικό των μονάδων που επισκέφθηκε ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.
 
Στην 350 ΠΚΒ (Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων) ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της συγκεκριμένης μονάδας, όπου έγινε και σχετική παρουσίαση. Στη συνέχεια μίλησε προς το προσωπικό της μονάδας, όπου τόνισε τη μεγάλη σημασία της στην αεράμυνα της χώρας. Ακολούθως αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρη εξασφάλιση των μέσων συντήρησης, την αγορά των ανταλλακτικών και άλλων μέσων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία και στο ρόλο που παίζει το ανθρώπινο δυναμικό, τονίζοντας πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό τους και την προσήλωσή τους στο καθήκον τους.
 
Ειδικότερα ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε: «Σαν Ένοπλες Δυνάμεις και σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές από το 2010 και μετά. Κάνουμε την προσπάθεια, το μισθολογικό και το λειτουργικό κόστος να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, και παρέμειναν το 2016 όσο ήταν και το 2015. Αυτό, βέβαια, δεν μας ικανοποιεί αλλά είναι ένα καλό γεγονός σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Στο βαθμό που θα στρέφουμε την οικονομία σε θετική κατεύθυνση αυτό θα βελτιώνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζονται στο ΥΠΕΘΑ οι οποίες αφορούν τη μέριμνα στις Ένοπλες Δυνάμεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου, με στόχο μέσω αυτής της αξιοποίησης - όχι του πουλήματος - να ενισχυθεί η μέριμνα σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της λειτουργικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων: «Μερικές φορές αυτό εκλαμβάνεται, κύρια για το Στρατό Ξηράς, ότι κάποιες μονάδες θα κλείσουν, κάποιες θα ενοποιηθούν και πως έτσι τελείωσε η ιστορία. Δεν είναι καθόλου αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από ένα αμυντικό δόγμα, που να είναι πολύ συγκεκριμένο, το τι εξυπηρετεί αυτό το δόγμα και να βλέπει στο μέλλον. Θα γίνουν κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές, όχι στη θέση των δυνάμεων αλλά στην παραγωγικότητα των δυνάμεων και στον τρόπο που θα αντιλαμβανόμαστε τις αμυντικές ανάγκες της χώρας».
 
Επόμενος σταθμός του ΑΝΥΕΘΑ η ΣΥΔ (Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Πολεμικής Αεροπορίας), όπου ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται. «Καθήκον της ηγεσίας του Υπουργείου, είπε, είναι να διατηρεί από τη μια μεριά την υψηλή ετοιμότητα και εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη να φροντίζει για τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο για την εκπαίδευσή τους όσο και για την ίδια τους τη ζωή. Το υπουργείο κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο και τα δύο».
 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως). Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις δυνατότητές του, την ευρύτερη συμβολή του στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί θαλάμους ασθενών και να τους παραδώσει συμβολικά δώρα ενόψει των Χριστουγέννων.
 
Μιλώντας στο προσωπικού του Νοσοκομείου, τόνισε πως πρόκειται ένα υποδειγματικό νοσοκομείο και πως η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ γνωρίζει την κατάσταση και παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί αυτός του ο χαρακτήρας.
 
Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως έχουν προχωρήσει οι σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να αναπτυχθούν πλήρως οι δυνατότητες του 424 ΓΣΝΕ.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ σημείωσε πως η αλλαγή πορείας και η έξοδος από την κρίση συνδέονται με την προσπάθεια της χώρας να στραφεί προς την πραγματική οικονομία και να υλοποιήσει αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση. Γιατί για μας η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη πρέπει να έχουν κοινωνικό πρόσημο. Πρέπει να κατευθύνονται περισσότερο προς τους ανθρώπους που η ζωή τους έχει συνθλιβεί από την κακή οικονομική συγκυρία, από το γεγονός της οικονομικής κρίσης».
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε επίσης τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή της και αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό.


















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά