Su-24: Κόλαφος για Τουρκία το πόρισμα του Ρώσου Α/ΓΕΑ


Τα τουρκικά αεροσκάφη περίμεναν το ρωσικό Su-24M καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν χρόνο να απογειωθούν να φτάσουν στο σημείο και να το καταρρίψουν, δήλωσε ο Ρώσος αντιπτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ. Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν το Su-34 επί 34 λεπτά πριν το καταρρίψουν. Τα τουρκικά μαχητικά ήταν ενήμερα των κινήσεων του ρωσικού αεροσκάφους, είπε ο αντιπτέραρχος.

«Τα στοιχεία του ραντάρ επιβεβαιώνουν ότι δύο F-16 περιπολούσαν στην περιοχή επί μια ώρα και 45 λεπτά σε ύψος 2.400 μ. γεγονός που υποδηλώνει ότι η κατάρριψη ήταν εσκεμμένη, προετοιμασμένη πράξη», είπε ο Μποντάρεφ και τόνισε ότι το ρωσικό αεροσκάφος εβλήθη απροειδοποίητα.

Βάσει των στοιχείων του ραντάρ ήταν τα τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν, επί 40 δευτερόλεπτα, στον συριακό εναέριο χώρο, σε βάθος 2 χλμ. είπε. Το Su-24 καταρρίφθηκε σε απόσταση...... 5,5 χλμ. νότια των τουρκικών συνόρων αμέσως μετά την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει κατά τρομοκρατών.

«Στις 10.24, ώρα Μόσχας, το πλήρωμα είχε μόλις πλήξει τους στόχους τους όταν δέχτηκε πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16 που είχε απογειωθεί από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ», είπε και τόνισε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη καθοδηγούντο από το έδαφος και έπληξαν το ρωσικό την ώρα που ετοιμαζόταν για δεύτερη επίθεση κατά των τρομοκρατών.

Το τουρκικό αεροσκάφος έβαλλε τον πύραυλο ένα λεπτό και 40 δεύτερα πριν το Su-24 σημειώσει τη μέγιστη προσέγγισή του προς τη μεθόριο. Το βλήμα εβλήθη από τον συριακό εναέριο χώρο. Αμέσως μετά τη βολή το τουρκικό πραγματοποίησε απότομη δεξιά στροφή και χάθηκε από τα ραντάρ. Η εκτόξευση επιβεβαιώθηκε από το πλήρωμα ενός δεύτερου Su-24 που είδε το βλήμα και το ανέφερε.

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους καταγράφηκε από τους φανατικούς, όπως είπε ο Ρώσος αντιπτέραρχος, σε βίντεο, καθώς ήξεραν που και πότε πρέπει να περιμένουν. Η δε ετοιμότητα των τουρκικών μέσων να καλύψουν το συμβάν μας εκπλήσσει, με το βίντεο της κατάρριψης να «αναβαίνει» σε ιδιωτικό τουρκικό κανάλι μόλις 1,5 ώρα μετά το γεγονός.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά