ΠτΔ: " Σήμερα τιμούμε την ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά των ΕΔ στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του λαού μας"

«Σήμερα τιμούμε την ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του λαού μας. Ιδίως τώρα στη δίνη μιας γενικευμένης και βαθιάς οικονομικής, αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει καιρίως και τη χώρα μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να διακηρύσσουμε ότι: οι Ένοπλες Δυνάμεις διαπνεόμενες από ακμαίο δημοκρατικό φρόνημα υπερασπίζονται με αυτοθυσία και εξαιρετική αποτελεσματικότητα τα κυριαρχικώς καθοριζόμενα από εμάς σύνορα μας που είναι και σύνορα της ΕΕ, υπό όρους που πληρούν τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες του ελληνικού και κατά συνέπεια του ευρωπαϊκού πολιτισμού». 

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και γιορτής της Υπερμάχου Στρατηγού που είναι ο Προστάτης τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή η Υπερμάχος Στρατηγός να έχει υπό τη σκέπη της όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμους και εφέδρους, για να συνεχίσουν να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες που έπεσαν υπέρ της πατρίδας σε καιρό πολέμου και σε καιρό ειρήνης αλλά και στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως επισήμανε, διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο για να διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την πίστη προς το καθήκον, το φρόνημα και τον επαγγελματισμό τους για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ακολούθησε η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων κομμάτων, ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, κλπ.
Αύριο, στο πλαίσιο του εορτασμού, οι στρατιωτικές ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν συναυλία στις 12 το μεσημέρι στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
- See more at: http://www.pronews.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά