Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας 
Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφάλισε τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μισθών, στα στελέχη που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μειώσεων από τυχόν εφαρμογή νέου ειδικού μισθολογίου.
Η ΠΕΑΛΣ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ζήτησε από τον υπουργό, να υπάρξει συμμόρφωση ως προς τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναδρομική επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).
Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκαν ξεχωριστά στο ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, επαναλαμβάνοντας ότι η de facto υπαγωγή και εποπτεία του ΜΤΝ στο υπουργείο Εργασίας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ήταν ένα βήμα προς την ισοπέδωση του Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό, καταργείται το αυτοδιοίκητό του, περιορίζεται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ ως εποπτεύουσας αρχής. Η ΠΕΑΛΣ τόνισε στον υπουργό ότι η μοναδική ορθή και δίκαιη λύση είναι η άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις ρυθμίσεις του άρθρου 220, του ν.4281/2014.
Επίσης, ζητήθηκε από τον κ. Καμμένο να παρέμβει για τη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων που εδώ και 18 μήνες δεν χορηγούνται, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά