Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έκαναν τις εξής δηλώσεις:
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ενωμένος ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στείλαμε στην εθνική μας εορτή το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατιώτες, αλλά και οι Εθνοφύλακες έχουν υψηλό ηθικό, ετοιμότητα και εκπαίδευση.
 
Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι σήμερα τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και μαζί υποδεχόμαστε για πρώτη φορά μετά το 1974 τους Αναπήρους Πολέμου της Κύπρου του 1974, οι οποίοι παρέλασαν σήμερα μαζί με τους Ελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ και τους Καταδρομείς.
 
Θέλω, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, να ζητήσω ένα μεγάλο «συγγνώμη» στους Αγωνιστές της Κύπρου, στους οποίους μέχρι σήμερα το κράτος δεν απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές και να τους διαβεβαιώσω, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε αυτό που αρμόζει απέναντι σε εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Πατρίδας.
 
Ο άξονας Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος είναι ο άξονας προστασίας του Ελληνισμού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα του χρόνου, προστατεύουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
 
ΧΡ. ΦΩΚΑΪΔΗΣ: «Είμαστε εδώ, κατόπιν πρόσκλησης του φίλου Υπουργού, για να τιμήσουμε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την επέτειο της Εθνικής Εποποιίας του '40 που κατέδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες, προτάσσοντας το αθάνατο περήφανο πνεύμα της ελευθερίας, αλλά και τη δύναμη της ελπίδας κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας.
 
Αυτό το περήφανο πνεύμα της ελευθερίας και η δύναμη της ελπίδας, εγγενή χαρακτηριστικά των Ελλήνων, αποτελούν και σήμερα την κινητήριο δύναμη για να πορευθεί με αυτοπεποίθηση ο Ελληνισμός σε μια εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων.
 
Σε αυτή την πορεία, η Ελλάδα και η Κύπρος βαδίζουν μαζί, ως πυλώνες δημοκρατίας και ασφάλειας, σε μία ταραγμένη περιοχή, προωθώντας και προάγοντας τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία.
 
Τέλος, θέλω να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την πρόσκληση να παρελάσουν για πρώτη φορά στη σημερινή παρέλαση Ανάπηροι Πολέμου της Κύπρου του 1974, ως υπόμνηση των κοινών αγώνων για ελευθερία και ως φόρος τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν το '40 και σε όλους τους εθνικούς αγώνες. Να είστε καλά. Χρόνια Πολλά».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά