Στο κατάστρωμα της πυραυλάκατου Ρουσσέν (ΦΩΤΟ)

Στο κατάστρωμα της πυραυλάκατου Ρουσσέν (ΦΩΤΟ)
Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου να καταπλέουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαφόρων ειδών πολεμικά πλοία του στόλου μας, κυρίως φρεγάτες.

Φέτος, από τις ελάχιστες φορές, εκτός από το υπερσύγχρονο υποβρύχιο τύπου κλάσης 214 Πιπίνος κατέφθασε και μια από τις πυραυλακάτους που διαθέτει το πολεμικό μας ναυτικό.
Πρόκειται για την πυραυλάκατο ''Υποπλοίαρχος Ρουσσέν’’ στο οποίο και ξεναγηθήκαμε και θα σας παρουσιάσουμε τις δυνατότητες του. Η κύρια αποστολή του είναι η προσβολή στόχων επιφανείας, δηλαδή πλοίων. Προκειμένου να πλήξει τους στόχους αυτούς,  φέρει πυραύλους τύπου exocet.
roussen 04
 Λόγω του μικρού του μεγέθους, της ευελιξίας αλλά και τις υψηλής ταχύτητας έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την γεωγραφική ιδιομορφία της χώρας μας, όπως μικρά νησιά και βραχονησίδες προκειμένου να ''κρυφτεί'', να μην γίνει αντιληπτό από εχθρικά ραντάρ αλλά και για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.
H πυραυλάκατος πήρε το όνομα της από τον αγωνιστή υποπλοίαρχο Νικόλαο Ρουσσέν. Ο υποπλοίαρχος Ν. Ρουσσέν ήταν ένας από τους 3.000 άνδρες του υποβρυχίου Παπανικολή  την περίοδο 1941 – 1945 που πολέμησε στη Μέση Ανατολή. Η δολοφονία του από σφαίρες Ελλήνων στασιαστών του Π.Ν συνέβη στην Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου στις 23 Απριλίου του 1944.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποπλοίαρχος συμμετείχε στην επιχείρηση ανακατάληψης των πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, αν και ο ίδιος βρισκόταν τις ημέρες εκείνες σε αναρρωτική άδεια.
Κύρια χαρακτηριστικά του πλοίου
Οι διαστάσεις της είναι 61,9/9,5/2,6 μέτρα, έχει εκτόπισμα: 580 τόνους, πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90, ταχύτητα: 34,25 κόμβοι και πλήρωμα 45 ατόμων. Ο οπλισμός που διαθέτει αποτελείται από 8 Κ/Β επιφανείας-επιφανείας Exocet MM-40 BLK2, 1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA, 2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA και 1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β/.
roussen 01
roussen 01
roussen 01

roussen 01
roussen 01
roussen 01
roussen 01
roussen 01
roussen 01
roussen 01

http://www.seleo.gr/seleo-tv/192575-sto-katastroma-tis-pyravlakatou-roussen-foto#.VjNvkE3ovIU
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά