"Βρείτε 300 εκ. για περικοπές"! Έγγραφο ΓΔΟΣΥ στα Γενικά Επιτελεία προκαλεί συναγερμό

Image
 
Με έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ),ζητούνται από τα Γενικά Επιτελεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις περικοπές στις οποίες θα προχωρήσουν ώστε να υπάρξει το νέο άγριο “κούρεμα” δαπανών για τις ΕΔ. Στόχος; Εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016!

Το έγγραφο κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Οι απαντήσεις ακομη δεν έχουν σταλεί εγγράφως,αλλά στα τηλέφωνα και στους διαδρόμους οι εμπλεκόμενοι με το θέμα δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Κι αυτό γιατί όπως λένε οι νέες περικοπές δεν μπορεί να μην αγγίξουν τον ευαίσθητο τομέα των ασκήσεων. Εκεί έχει φθάσει το θέμα με τις περικοπές αν δεν το έχουμε καταλάβει.

Και είναι γεγονός ότι οι ΕΔ στα πέντε χρόνια της κρίσης έχουν ήδη μειώσει πολύ τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Τόσο που δεν πάει άλλο ,όπως λένε επιτελείς.

Οι του οικονομικού κλάδου ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη “δεξαμενή” για να αντληθούν χρήματα. Η επόμενη λύση θα ήταν να υπάρξουν περικοπές μισθών. Κάτι που δεν μπορεί κάποιος ούτε γι΄ αστείο να το σκεφτεί. 

onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά