«Κεραυνοί» “Ησυχου για τα ιπτάμενα..σαπάκια P-3B του Π. Καμμένου 
«Κεραυνούς» εξαπολύει κατά των κ.κ. Καμμένο-Τσίπρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος για τα ιπτάμενα… σαπάκια P-3B, ο εκσυγχρονισμός των οποίων κόστισε 500 εκατ. δολαρίων εν καιρώ οικονομικής κρίσης .

Μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής ο κ. Ήσυχος τόνισε: «Είναι αδύνατο η χωρά να πληρώσει..........
500 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Μόνο φέτος πρέπει να δοθούν 75 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν το 2022!».

Ο κ. Ήσυχος χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο λάθος που εμπεριέχει επιμέρους στρατιωτικά, οικονομικά γεωπολιτικά λάθη», τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών προσθέτοντας ότι «Ήταν αγορά που κινήθηκε στο «modus Vivendi» αγοράζουμε πρώτα και σχεδιάζουμε μετά».

«Δεν χρειαζόταν αυτό το πρόγραμμα. Αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του και το εξέφρασα στα υπουργικά συμβούλια και στους άλλους αρμόδιους υπουργούς» ανέφερε ο κ. Ήσυχος.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3 η ελληνική πλευρά και η κρατική αμυντική βιομηχανία -εν προκειμένω η ΕΑΒ- δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ! «Ο αντίλογος που υπήρξε ήταν πως τα αεροσκάφη θα ενταχθούν σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως, ζήτησα από την ΕΑΒ και πήρα τους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση» αποκάλυψε ο κ. Ήσυχος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η ηλικία των 5 αεροσκαφών είναι από 60 εως 65 έτη και πως για να γίνουν λειτουργικά πρέπει να διαλυθούν και να επανασυναρμολογηθούν. «Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για τον Ειρηνικό ωκεανό και όχι για τη Μεσόγειο», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπήρχαν αντίστοιχα αεροσκάφη με ανάλογες δυνατότητες στο 1/3 ή στο ¼ του κόστους».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά