Eγκρίθηκε η καταβολή του επιδόματος "παραμεθορίου" για το μήνα Σεπτέμβριο και δεν έχει εγκριθεί ακόμη για τους Μήνες Ιουν-Ιουλ-Αυγ


 
Σας γνωρίζουμε, ότι από χθες η Ένωση μας γίνεται αποδέκτης πολλών μηνυμάτων από συναδέλφους μας που υπηρετούν στην παραμεθόριο περιοχή και μας ενημερώνουν ότι, εγκρίθηκε η καταβολή του «επιδόματος παραμεθορίου» για το μήνα Σεπτέμβριο με μορφή οδοιπορικών (ΦΠ με μετακίνηση 4 Ημερών Εκτός Έδρας, υπογραφή και υπεύθυνη δήλωση του στελέχους περί πραγματοποίησης αυτών). Αντιθέτως όμως όπως μας ενημέρωσαν μέχρι σήμερα εκκρεμεί η έγκριση για καταβολή 3 μηνών (Ιουν-Ιουλ-Αυγ) στο Στρατό Ξηράς και 2 μηνών (Ιουλ-Αυγ) για την Πολεμική Αεροπορία.
 
Τα στελέχη μας μεταφέρουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για το αν θα καταβληθεί αυτό το επίδομα για τους μήνες που εκκρεμεί, καθώς η καθυστέρηση ή η μη καταβολή του δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τους βγάζει εκτός οικογενειακού προγραμματισμού στην κάλυψη σημαντικών αναγκών τους, επίδομα το οποίο θεωρούσαν δεδομένο ότι θα καταβληθεί άμεσα σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές υποσχέσεις.
 
Η ΕΣΠΕΘ έχοντας εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού για καταβολή αυτού του επιδόματος στα στελέχη των ΕΔ, εκτιμά ότι η καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος των καλοκαιρινών μηνών ίσως οφείλεται σε «τεχνικό-διαδικαστικό» θέμα με ελέγχους, δεσμεύσεις και τριμηνιαίους στόχους και το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διευθετηθεί στο επόμενο διάστημα, ως την ολοκλήρωση δηλαδή του οικονομικού έτους.
 
Για πληρέστερη ενημέρωση υπενθυμίζεται στα μέλη μας ότι:
 
Την 25 Αυγ 2015, σε πλήθος ιστοσελίδων και στη σελίδα της ΠΟΕΣ αναδημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «"Το ταμείο είναι μείον"! Τι γίνεται με το επίδομα παραμεθορίου, τι υπέγραψε ο Καμμένος» και υπάρχει ο κάτωθι σχολιασμός
          
 
Την  18 Σεπ 2015, δύο ημέρες πριν τις εκλογές σε πλήθος ιστοσελίδων και στη σελίδα της ΠΟΕΣ αναδημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Επίδομα παραμεθορίου: Προεκλογικά παιχνίδια με την τσέπη των στρατιωτικών» και περιεχόμενο «Από χθες το ΥΠΕΘΑ έχει δώσει τα χρήματα στο ΓΕΣ ώστε να καταβληθεί αυτό το επίδομα. Θα δοθεί; Ή κάποιοι θα περιμένουν τις εκλογές και το όποιο αποτέλεσμά τους για να το δώσουν! Και τι σχέση έχουν οι εκλογές με το επίδομα της παραμεθορίου; Σωστό το ερώτημα αλλά ποιος να μας απαντήσει;»
 
Την 23 Σεπ 2015, τρεις ημέρες μετά  τις εκλογές σε πλήθος ιστοσελίδων και στη σελίδα της ΠΟΕΣ αναδημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο "Καμμένος: "Η πρώτη μου υπογραφή στην νέα θητεία είναι το επίδομα παραμεθορίου’’ '' και περιεχόμενο ""Η πρώτη υπογραφή που θα βάλω σήμερα θα είναι για το επίδομα παραμεθορίου”. Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ. Ο κ.Καμμένος έδωσε εντολή στους Αρχηγούς να βρεθούν άμεσα τα χρήματα, κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες έχει γίνει. Και πως έχει γίνει; Τα τελευταία προεκλογικά 24ωρα έγινε προσπάθεια να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου. Τα κομματικά προεκλογικά παιχνίδια δεν το επέτρεψαν . Αρχηγός βρέθηκε σε “διασταυρούμενα κομματικά” πυρά με τους μεν να λένε ότι πρέπει να δοθεί το επίδομα και τους δε να λένε ότι αν αυτό γίνει θα είναι “υποστήριξη του Καμμένου και των ΑΝΕΛ”. Την πλήρωσαν -πρόσκαιρα απ΄ ότι φαίνεται- οι στρατιωτικοί.»
 
Την επομένη ημέρα, 24 Σεπ 2015, δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η σχετική Φ.812/136/135158/Σ.2216/23 Σεπ 2015 Απόφαση ανακατανομής πιστώσεων Προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ όπου αυξάνεται κατά 600.000€ ο ΚΑΕ 0711 (κωδικός που καταβάλλεται και το «επίδομα παραμεθορίου») του ΓΕΣ και μειώνεται κατά 600.000€ το ποσό σε διάφορους κωδικούς του ΥΠΕΘΑ (Ενδεικτικά μείωση α) 200.000 για αμοιβές για συντήρηση και επισκευή κτιρίων γενικά, εγκαταστάσεων στρατωνισμού, ελλιμενισμού, αερολιμένων και λοιπών μόνιμων εγκαταστάσεων, β) 75.000 για Προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, γ) 50.000 για προμήθεια ειδών διατροφής, δ) 50.000 για λοιπές προμήθειες κ.λ.π)
http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/230-egkrithike-i-katavoli-tou-epidomatos-paramethoriou-gia-to-mina-septemvrio-kai-den-exei-egkrithei-akomi-gia-tous-mines-ioun-ioul-avg
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά