Καμίνης: Να χρησιμοποιηθούν τα άδεια στρατόπεδα για τους μετανάστες

Καμίνης: Να χρησιμοποιηθούν τα άδεια στρατόπεδα για τους μετανάστες

Η έκκληση του δημάρχου συναντά την αντίσταση του υπ. Εθνικής Άμυνας το οποίο αρνείται να διαθέσει τα στρατόπεδα 

Να πείσει την κυβέρνηση να αναζητήσει νέους χώρους για την φιλοξενία των χιλιάδων μεταναστών που έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα, επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, το κέντρο υποδοχής στον Ελαιώνα αλλά και η Αμυγδαλέζα, το άνοιγμα της οποίας προανήγγειλε πριν από δύο ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δεν επαρκούν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον κ. Μουζάλα, ο κ. Καμίνης εξέφρασε την άποψή του ότι είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν και στρατόπεδα για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που καθημερινά καταφθάνουν στην Αθήνα από τα νησιά.

Ωστόσο, η έκκληση του Δήμου Αθηναίων για την άμεση εύρεση νέων χώρων για τους πρόσφυγες συναντά την αντίσταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο αρνείται να διαθέσει τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που θεωρούνται οι πιο ενδεδειγμένες εγκαταστάσεις για την υποδοχή και την φιλοξενία μεταναστών. Μάλιστα, ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την Τρίτη το υπουργείο ότι δεν δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία, καθώς ενώ υπάρχουν άδεια στρατόπεδα δεν τα παραδίδει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ο Δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει και πάλι, προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν ελεύθερο χώρο, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση αυτή τη φορά ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας». Ο κ. Καμίνης εξήρε ακόμη την «αξιοθαύμαστη ωριμότητα που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι μέχρι στιγμής», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «καιροφυλακτούν ακραίοι κύκλοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί».

Κι όλα αυτά ενώ η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον ξεφύγει εκτός ελέγχου, με τον αριθμό των μεταναστών που κατασκηνώνουν στην πλατεία Βικτωρίας να αυξάνεται καθημερινά και τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν την άμεση βοήθεια της πολιτείας για τη διαχείριση του ζητήματος. Στην πλατεία Βικτωρίας, οικογένειες με μικρά παιδιά -στην πλειοψηφία τους Αφγανοί- κοιμούνται σε σκηνές ή στα πεζοδρόμια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που στρώνουν  κουβέρτες και υπνόσακους μέσα στον σταθμό του Ηλεκτρικού. Πλέον, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν καθημερινά τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην πλατεία Βικτωρίας.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αθηναίων ο Γιάννης Μουζάλας είπε πως το υπουργείο Μετανάστευσης «βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία φαινόμενα επιβάρυνσης της ζωής στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που δημιουργήθηκαν από μία μεγάλη πίεση και αύξηση των προσφυγικών ροών» και όπως τόνισε, «η Βικτώρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα».

Μάλιστα, ο κ.  Μουζάλας τόνισε πως ο δήμαρχος έχει πολύ μεγάλη αγωνία γι' αυτό, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν προσπάθειες και «θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα».
protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά