Βλάβη υπέστη το καναντέρ που επιχειρούσε στην Αμαλή

μερικό έλεγχο και επισήμως δόθηκε χθες στις 11:00 το βράδυ η πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 4.000 στρέμματα σε Αγία Μαρίνα, Αμαλή και Χαραμίδα. Η μάχη των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών με τις μικρές εστίες από αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτια.
Το έργο της κατάσβεσης σήμερα επικεντρώνεται στα ελαιόδεντρα, που συνεχίζουν να καίγονται. Ευθύνες στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού απέδωσε ο Πρόεδρος των Λουτρών Βασίλης Μαμώλης μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, επισημαίνοντας πως τα αεροσκάφη Καναντέρ πραγματοποίησαν ελάχιστες ρίψεις και αποχώρησαν.
«Δώσαμε σκληρή και άνιση μάχη με φλόγες που ξεπερνούσαν τα δέκα μέτρα. Κινδύνεψαν πυροσβέστες και πολίτες που βοηθούσαν στο έργο της κατάσβεσης και έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Είναι άδικο να δεχόμαστε κριτική από όσους δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη. Το πρώτο ζεύγος αεροσκαφών Καναντέρ αποχώρησε γρήγορα διότι το ένα από τα δύο παρουσίασε βλάβη και αμέσως αντικαταστάθηκαν από άλλο ζεύγος. Ακόμα έσπευσαν τέσσερα ελικόπτερα στο νησί και από αέρος η δύναμη ήταν αρκετά μεγάλη» δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ελευθεριάδης.

ert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά