ΤΩΡΑ!!!ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ μαχητικού ισραηλινου F-16!!!ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ!!!


Την κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού F-16 αναφέρουν ιρανικές ιστοσελίδες τις οποίες αναμεταδίδουν και ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες από την Συρία, σύμφωνα με τις οποίες η συριακή Αεράμυνα κατέρριψε ισραηλινό μαχητικό μεταξύ της πόλης Al-Quneitra ή Qunaytra και των υψιπέδων του Γκολάν την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Fars η ισραηλινή Αεροπορία η οποία ξεκίνησε ξανά αεροπορικές προσβολές, μετά από μια ανάπαυλα 6 ωρών μετά τις επιθέσεις σε στόχους στα υψίπεδα του Γκολάν, στη δυτική Συρία, τώρα είχε ως στόχο τις έδρες των ταξιαρχιών 68 στην Khan Al-Sheih (επαρχία της Δαμασκού) και στην έδρα της Ταξιαρχίας 90 στην ομώνυμη επαρχία της al-Quneitra.

Όπως σημειώνει το Fars η ταξιαρχία 68 δεν διαθέτει βαρύ οπλισμό που να μπορεί να πλήξει την περιοχή των συνόρων με το Ισραήλ και οι στρατιώτες που υπηρετούν εκεί βρίσκονται πρακτικά υπο πολιορκία από την al-Nusra και τους συμμάχους της τις οργανώσεις Ajnad al-Sham και Jeish al-Islam.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από τη Δαμασκό τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένα ισραηλινό F-16 αφού πρώτα βομβάρδισε την ταξιαρχία 68 κοντά στην Δαμασκό, στη συνέχεια έστεψε δυτικά για να βομβαρδίσει την Ταξιαρχία 90 στην Qunaytra.

Όπως αναφέρει η ίδια στρατιωτική πηγή κατά του ισραηλινού αεροσκάφους αρχικά εκτοξεύθηκε ένας SA-9 (9K31 Strela-1) από την βάση Iftiraas και στη συνέχεια ένας SA-2 από την αεροπορική βάση Khalkhaala, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν για βλήμα SA-5 από την βάση της μεραρχίας 150 στην Suweida 20 χλμ. από την Khalkhaala.

Κανένας από τους δύο πυραύλους δεν κτύπησε το ισραηλινό μαχητικό αλλά οι δύο εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν ως δόλωμα για το σύστημα αυτοπροστασίας του ισραηλινού μαχητικού, για την εκτόξευση βλήματος 9M83 του συστήματος S-300 από την αεροπορική βάση Mazza της προεδρικής Φρουράς που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Qaasiyoon δυτικά της Δαμασκού,

Σύμφωνα πάντα με τα ιρανικά ΜΜΕ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν ενώ τα κομμάτια του αεροσκάφους διασκορπίστηκαν πάνω από την κοιλάδα Huleh. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως οι Ισραηλινοί έχασαν και δυο ελικόπτερα στην περιοχή της Qunaytra από βλήματα MANPADS.

Όπως αναφέρει το sputniknews η ισραηλινή Αεροπορία βομβαρδίζει στόχους του συριακού Στρατού την ώρα που μονάδες τους πολιορκούνται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις της al-Nusra και την Ajnad al-Sham.

Επιβεβαίωση ή διάψευση δεν υπάρχει από την ισραηλινή Αεροπορία καθώς είναι πάγια τακτική της να μην αναφέρει τίποτα για βομβαρδισμούς σε τρίτες χώρες, πόσο μάλλον για απώλειες...

takaluteraedo.blogspot.gr
http://www.volcanotimes.com/2015/08/f-16.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά