Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. για την υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr  E-mail: eaasgr@gmail.com
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αρ. Πρωτ.: 09/2015
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
    Πολλοί συνάδελφοί μας απευθύνουν προς την Ε.Α.Α.Σ εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (διαδικασία άρθρου 108Α ΠΔ 1225/1981), και τις ενδεδειγμένες περαιτέρω ενέργειες.
 
      Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Α.Α.Σ είχε ασκήσει μέσω του νομικού της συμβούλου Θωμά Καρανίσα παρέμβαση στη συγκεκριμένη δίκη.
 
    Η απόφαση δικαιώνει αναντίρρητα όλα τους συναδέλφους που είχαν ασκήσει έφεση κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει των διατάξεων του Ν 4093/2012.
 
   Από την προσεκτική ανάγνωση του περιεχομένου της απόφασης προκύπτει ότι η πλειοψηφία του Δικαστηρίου δεν επέλυσε οριστικά το ζήτημα καταβολής των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών, παρά την αντίθετη ορθή άποψη της μειοψηφίας, η οποία συμπίπτει με την απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών.
 
   Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι είναι αναγκαία η συνέχιση άσκησης αγωγών ανά δύο έτη για την τελική καθολική επιστροφή των ειρημένων αυτών ποσών. 
 
    Ας σημειωθεί ότι όσοι συνάδελφοι δεν προσφύγουν στο νομικό τους παραστάτη για την άμεση εκδήλωση ενεργειών κινδυνεύουν να απωλέσουν την αξίωση επιστροφής των συνολικών αναδρομικών λόγω ενδεχόμενης παραγραφής.
 
Εκ του Νομικού Τμήματος της Ε.Α.Α.Σ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά