Ο Καμμένος πρότεινε να μειωθεί κατά 30% ο μισθός των βουλευτών

Kαμμένος: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών-να μειωθεί ο μισθός μαςΣε φορτισμένο κλίμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, εκδοτών και εκπροσώπων συμφερόντων, από τα βουλευτικά έδρανα, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας υπεραμύνθηκε τις διαπραγματεύσεις του Τσίπρα στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για πιέσεις ώστε να υποκύψει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των εταίρων, ενώ παράλληλα απάντησε στις αιτιάσεις περί ρουσφετιών στο Υπουργείο.

«Αποκλείουμε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, συζητάμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία η φορολογία των αγροτών. Οι πρώην κυβερνώντες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα. Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά, κάποιοι την καλούσαν να τα δώσει όλα», τόνισε.

Σε υψηλούς τόνους συμπλήρωσε: Να ψηφίσουμε με 180 βουλευτές τώρα την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να δούμε ποιοι τα πήραν. Ζητώ να μειωθεί κατά 30% ο μισθός των βουλευτών.



H ομιλία και η «έκρηξη» Καμμένου

«Από εδώ και πέρα δεν θα γλυτώσει κανένας από τα χέρια του εισαγγελέα» σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε αυτούς, που όπως είπε, έχουν κλέψει τον ελληνικό λαό.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι πρόθυμος να θέσει προς έγκριση στο Σώμα την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα, είπε ότι «έχουμε καθήκον όλοι μαζί, να οδηγήσουμε αυτούς που κλέψανε στο να λογοδοτήσουν». Στο ίδιο δε, πλαίσιο, κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, «να μην καλύπτει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο», σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Καμμένος παρατήρησε πως ορισμένοι στεναχωριούνται που δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «νόμιζα ότι σήμερα που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι σε άδεια, θα γινόταν άλλη συζήτηση. Αλλά είδα μια εμμονή να μη συζητούμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ή για το ότι δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο η φορολόγηση των αγροτών».

«Άκουσα για την Άμυνα. Ότι κάνουμε διορισμούς. Καταργήσαμε όλα τα ρουσφέτια του παρελθόντος: δε υπάρχει το Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών με 100 καθηγητάδες να τα αρπάζουν - και οι οπλίτες υπηρετούν στα σύνορα, οι μονάδες στα σύνορα είναι πλέον επανδρωμένες» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, ο κ. Καμμένος καυτηρίασε το γεγονός ότι «όταν ήταν ο πρωθυπουργός στο Eurogroup, απ' έξω κάποιοι άλλοι λέγανε "δώστα όλα". Δώσε την Άμυνα, δώσε τα νησιά, δώσε τη φορολογία στους αγρότες».

Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Καμμένου

«Είμαι θιγμένος, γιατί αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να παρέχω την ανοχή μου στην κυβέρνηση» απάντησε ο κ. Βενιζέλος - και ζήτησε δέσμευση από την πλευρά του πρωθυπουργού για το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης.

Ανταπαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «αν νομίζει ότι αν ψηφίσει σήμερα, θα ξεχάσουμε την υπόθεση με τα υποβρύχια και τα 500 εκατ. στον δήθεν επενδυτή που εξαφανίστηκε, κάνει λάθος. Δεν θα γίνει καμία συναλλαγή. Μην ψηφίσετε αν δεν θέλετε, ρίξτε την κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός.

«Σταματήστε αυτά τα κόλπα, δεν περνάνε σε μένα. Και κοιτάξτε τι κάνετε στη χώρα», ανταπάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

zougla
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά