ΣΑΑΔΒ: Προσκύνημα στο Μαρτυρικό Δίστομο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
 
Με την επέτειο συμπληρώσεως 71 ετών από το ολοκαύτωμα του Διστόμου Φωκίδος που τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10-6-1944  το λεηλάτησαν, το πυρπόλησαν, βίασαν τις γυναίκες  και κατέσφαξαν κυριολεκτικά 218 αθώους κατοίκους του χωριού (εκ  των οποίων 53 παιδιά από 2 μηνών έως  16 ετών), ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων για διατήρηση της μνήμης του απαίσιου εγκλήματος και απόδοση φόρου τιμής στα αθώα θύματα πραγματοποίησε την Κυριακή 14-6-2015 επίσκεψη - προσκύνημα στο μνημείο του χωριού.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στο ιστορικό του ολοκαυτώματος και υπενθύμισε ότι δεν είναι μόνο το Δίστομο και τα Καλάβρυτα που τα κατοχικά στρατεύματα έδειξαν την εγκληματική τους συμπεριφορά  αλλά και η Κάνδανος Χανίων το πρώτο ολοκαύτωμα  6-8-41,  το Λέχοβο Φλωρίνης, το Κομμένο Άρτας, το Δομένικο  Λάρισας, το  Μεσοβούνι Ιωαννίνων, η Βιάνος Ηρακλείου, η Ζούπαινα  Λακωνίας, η Νίκαια - Κοκκινιά Αττικής, το Κέντρους Ρεθύμνου, ο Κακόπετρος Χανίων, η Κλεισούρα Καστοριάς,  κ.λ.π. κ.λ.π συνολικά  58 χωριά και κωμοπόλεις και το τελευταίο ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης  2-9-44.
                              
      Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
            Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
    Σπυρίδων Κουρκούμπας                               Σάββας Αργουζής 
          Υπτγος ε.α.                                                    Ταξχος ε.α.
 
 eaas
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά