Επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στη Μάνδρα‏

Η ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), Θεόφιλο Βασιλείου και Κοσμά Χρηστίδη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Μάνδρα Ελευσίνας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου και τους εκπροσώπους των σωματείου των εργαζομένων.
 
Στη διάρκεια τις ενημέρωσης έγινε παρουσίαση των παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου. Όπως τονίστηκε το συγκεκριμένο εργοστάσιο την περίοδο 2002-2015 συνέβαλε στο 50% του συνολικού τζίρου των ΕΑΣ, ωστόσο σήμερα έχει μόνο 67 εργαζόμενους από 427 που είχε λίγα χρόνια πριν. Σημειώνεται πως στο εργοστάσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία,  στα οπλικά συστήματα  KORNET, VELOS, ARTEMIS-30, σε δεξαμενές καυσίμων των  F-16, σε ναυτικούς πύργους κλπ.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Μάνδρας, εντάσσεται στην προσπάθεια ανάταξης των ΕΑΣ από την απαξίωση και την αποδιοργάνωση, μέσω της ανασυγκρότησης τους και γενικότερα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στο να μείνει ζωντανό το εργοστάσιο και αναφέρθηκε στην ωριμότητα που έχουν επιδείξει. «Θα δώσουμε, είπε, σκληρή μάχη για να επιβιώσει όλη η οικογένεια των ΕΑΣ. Υπάρχει χώρος και περιθώριο επιβίωσης και ανάπτυξης. Πρέπει να ξανακερδηθεί η εξωστρέφεια αλλά και σε εθνικό επίπεδο να συνεχιστεί η ροή και η τροφοδοσία και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».
 Επίσης έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η νέα επιχειρησιακή πρόταση, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει πρώτα στους εργαζόμενους. Σε ένδειξης τιμής προς τους εργαζόμενους ο ΑΝΥΕΘΑ απένειμε στον πρόεδρο του σωματείου τον θυρεό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 







 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά