Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου για τη διαπραγμάτευση‏

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος προσερχόμενος στη Βουλή σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, τόνισε τα ακόλουθα:
 
«Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να αποτυπώσει  συγκεκριμένη άποψη διότι δεν υπάρχει άποψη από τους δανειστές. Κάθε ώρα που περνάει έχουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μια διαφορετική πρόταση, ένα διαφορετικό περιεχόμενο. Ας συμφωνήσουν μεταξύ τους τί ακριβώς ζητάνε, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί και έχει πει ακριβώς μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και ίσως παραπάνω, πολλά πράγματα. Επομένως, πρέπει οι δανειστές να μας πουν τι ακριβώς θέλουν για να το ξέρουμε όλοι.
 
Εδώ μιλάμε για ένα απόλυτο εκβιασμό. Έναν εκβιασμό σε βάρος της Δημοκρατίας, σε βάρος του ελληνικού λαού και σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης και των λαών της Ευρώπης. Επομένως, σήμερα δεν βγαίνουν μόνο συμπεράσματα τεχνοκρατικά και οικονομικοί δείκτες, είναι οι μέρες που βγάζουν κυρίως μεγάλα και σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα για τους ιθύνοντες και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει από την πρώτη στιγμή εδώ και μήνες, με προτάσεις οι οποίες πολλές φορές δεν γίνονται δεκτές ή αλλάζουν κάθε φορά από την πλευρά των δανειστών οι απαιτήσεις . Αυτό το παιχνίδι το εκβιαστικό έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας, το γνωρίζουμε, είναι μια τεχνική διαπραγμάτευσης αποικιοκρατών και καλό είναι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση να βγούμε υπερήφανοι και όρθιος λαός».
 
Σε ερώτηση για το εάν τοποθετείται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα στη διαπραγμάτευση σήμερα, εξάλλου η εντολή της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Αυτό, όμως, που φαίνεται μέρα με τη μέρα είναι ότι χρειάζεται μια διεύρυνση των επιλογών και των εναλλακτικών αναζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης το επόμενο διάστημα».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά