Καμμένος: Σχέδια για συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

Καμμένος: Σχέδια για συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα   
Καμμένος: Σχέδια για συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Γαλλίας - Ελλάδας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν και Πάνος Καμμένος, συζήτησαν κατά τη σημερινή συνάντηση στο Παρίσι για την συνεργασία των δυο χωρών στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα, «που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, μεγάλη ζημία του ελληνικού Δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90».
Και εκτίμησε ότι «μέσα στους επόμενους μήνες, με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας».
Ο ΥΠΕΘΑ πρόσθεσε ότι «στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».
Ο κ. Καμμένος διαβεβαιωσε για τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε θάλασσα και αέρα και για την επανενεργοποίηση των στενών σχέσεων των δύο χωρών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά