Απάντηση σε Δημοσίευμα :«Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ» της 23 Ιουν 2015


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
 
 
 
  1.   Σας αποστέλλουμε  συνημμένα  την απαντητική επιστολή, του μέλους μας Ταξχου ε.α . Αργύρη Ανδριώτη, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του θέματος.
 
  2.   Από την εξέταση του δημοσίευματος του κ. Γαμβρέλη,δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν προσφέρει στους αναγνώστες σας, την αντικειμενική και διασταυρωμένη  πληροφόρηση, αλλά μεταφέρει  προσωπικές εικασίες, ανακρίβιες ,αυθαίρετες και ανακριβείς εκτιμήσεις,χωρίς καμία προηγούμενη προσωπική επιτόπια διερεύνηση,  επαναλαμβάνοντας τα δημοσιογραφικά ολισθήματα συνάδέλφων του, που ''συμπτωματικά''σχολίασαν το ίδιο θέμα σε άλλα ΜΜΕ. ( έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.eaasxanthis.gr)
 
  3 .  Τέλος σας προσκαλούμε , όπως και όλους τους Πιστούς , σε κάποιον από τους  προσεχείς   '' Εκκλησιασμούς σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015. ( Λεπτομέρειες, όπως  στην ιστοσελίδα μας).
 
   4 . Το παρόν  με τα 2  συνημμένα του , δημοσίευμα και απάντηση :
           α. Κοινοποιείται, στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, όπως  στους  8 αναδόχους Συλλόγους- Ενώσεις για την ενημέρωσή τους. 
 
           β. Θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και στο facebook : ''Εαας Ξάνθης''      
 
Για το ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης και τους Αναδόχους Συλλόγους/Ενώσεις
     
          Με εκτίμηση 
 
  Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
         Πρόεδρος ΤΣ
 
Απάντηση σε Δημοσίευμα :«Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ» 23 Ιουν,2015
 
Γράφει ο Ταξχος ε.α. Αργύρης Ανδριώτης
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 
Τι είναι τούτος ρε ;
Είναι ο φερόμενος ως δημοσιογράφος κος Μπάμπης Γαμβρέλης, ο οποίος στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» της Καβάλας, στο φύλλο 4275, της 23/06/2015, κατάφερε, μέσα σε λίγες γραμμές ενός κειμένου του, να καθυβρίσει:
1. Όλους τους πιστούς που κατά καιρούς επισκεπτόμαστε τα Πομακοχώρια και εκκλησιαζόμαστε στις εκεί εκκλησίες που με κόπο και μεράκι αναστηλώσαμε, από 4-ετίας.
2. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα.
3. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. κ. Δαμασκηνό. 
4. Τις Ενώσεις αποστράτων Αξιωματικών και τους Συνδέσμους των Σωμάτων Ασφαλείας.
5. Τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ και πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη.
Μάθε λοιπόν «ρε» (το «ρε» είναι δική σου έκφραση, προφανώς τη χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου και ως γραμματιζούμενος δημοσιογράφος που είσαι, θα πρόκειται περί ευγενούς προσφωνήσεως, αφού απευθυνόμενος στους αναγνώστες σου, τους αποκαλείς «ρε»), ότι όλοι εμείς δεν προερχόμαστε από κανένα ακροδεξιό σινάφι, ο πατριωτισμός και το θρησκευτικό μας φρόνημα είναι τρόπος ζωής και όχι πρόσχημα για να πετύχουμε οποιοδήποτε βρομερό και πρόστυχο σκοπό φωλιάζει μέσα σε πρόστυχα και βρομερά κεφάλια.
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι ο Χριστιανισμός στηρίζεται στην αγάπη. Αγάπη διδάσκει και αγάπη εφαρμόζει. Αγάπη προσφέρει κάνοντας Θείες Λειτουργίες και Αρτοκλασίες. 
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι όταν κάποιος είναι Χριστιανός και αγαπάει την Πατρίδα του, δεν παίζει κανένα «παιχνίδι» στις πλάτες σου και δεν πρόκειται ποτέ να σε μπλέξει σε καμιά ιστορία. Μακάριος και ήσυχος θα κοιμάσαι μια ζωή. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να σου χαλάσουμε την ησυχία σου.
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι όταν αναφέρεσαι σε ανθρώπους, όποιοι και αν είναι αυτοί, όσο και αν τους μισείς, δεν αναρωτιέσαι «σε ποια ιδεολογική συνομοταξία» ανήκουν, από σεβασμό στον ίδιο σου τον εαυτό, που είσαι άνθρωπος.
 
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι δεν έχουμε σχέση με καμιά «χρυσή αυγή». Όποιος αγαπάει την Πατρίδα του και είναι Χριστιανός, δεν είναι απαραίτητα και χρυσαυγίτης. Μην τους παραχωρείς αυτή την αποκλειστικότητα.
 
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι πολλά από αυτά που γράφεις για να πληροφορήσεις τους αναγνώστες σου, είναι ψέματα. Έτσι μάλλον τους παραπληροφορείς. Όπως π.χ. περιφορά Επιταφίου γίνεται εδώ και 3 χρόνια μόνο στον Εχίνο και εκκλησιασμοί γίνονται στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και όχι της Ροδόπης. Μάθε λοιπόν «ρε», ότι ψέλνοντας τον «Επιτάφιο Θρήνο», δεν ψέλνουμε διχασμούς διχόνοιες και αποσταθεροποιήσεις.
Μάθε λοιπόν «ρε», ότι όσο εσύ και οι όμοιοι σου να ουρλιάζετε, εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αγάπη και ομόνοια στους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας.
 
Αν θες και συ να γευθείς αυτήν την αγάπη, σε προσκαλούμε στον επόμενο εκκλησιασμό μας. Μετά, όπως το συνηθίζουμε, θα καθίσουμε παρέα με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, θα πιούμε παρέα τους, τον καφέ μας και θα γευθούμε τους μεζέδες τους που τόσα χρόνια φιλόξενα μας προσφέρουν, στα καταστήματα τους. Έτσι θα συμβάλεις και λίγο στην μικροοικονομία της περιοχής.
 
Αν θες να ενημερωθείς με λεπτομέρεια και να επιβεβαιώσεις τους δικούς μου ισχυρισμούς, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr
 
Με αγάπη «ρε»
Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α.
 
 eaas
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά