Επιλύεται το πρόβλημα με τους «φοιτητές» συναδέλφους. Πως φτάσαμε στη λύση; Ποια είναι η αλήθεια

Το πρόβλημα υπήρχε από παλιά. Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί αλλά και όσοι υπηρετούσαν στα Σ.Α. και παράλληλα ήταν φοιτητές, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους και ταυτόχρονα να εκπληρώνουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, αφού δεν τους δινόταν η ευκαιρία να μετεγγραφούν σε τμήμα της σχολής στον τόπο εργασίας τους ή έστω πλησίον αυτής. Και παλαιότερα υπήρξαν προσπάθειες, είχαν αποσταλεί έγγραφα για το θέμα, αλλά ουδέποτε υπήρξε επίλυση του προβλήματος.
Η Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης της, ιεράρχησε το συγκεκριμένο πρόβλημα πολύ «ψηλά» και ξεκίνησε συντονισμένα και με σχέδιο, την προσπάθεια επίλυσης του. Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, αντιπροσωπία της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας, συναντήθηκε στην Κατερίνη με τον τότε Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και του έθεσε πρόσωπο με πρόσωπο το πρόβλημα (δείτε εδώ).
Το θέμα φάνηκε να «χάνεται» όταν αρχικά ο κ. Κουκοδήμος (που ήδη είχε αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά) παραιτήθηκε από τη θέση του Υφυπουργού. Ίσως μάλιστα να είχε χαθεί και κάθε ελπίδα όταν λίγους μήνες αργότερα προκηρύχθηκαν εκλογές και υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης. Το πράγμα όμως δεν σταματούσε εκεί για την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας.
Στις 5 Μαρτίου 2015 η Ένωση μας αποστέλλει έγγραφο απευθείας στο Υπουργείο (μόλις είχε αναλάβει η νέα ηγεσία) ενημερώνοντας για το θέμα και ζητώντας την επίλυση του (δείτε εδώ το έγγραφο). Μετά από αυτό, χρειάστηκαν λιγότερο από δυο μήνες προκειμένου οι προσπάθειες μας να ευοδωθούν. Το Υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση που εντάσσεται στο κατεπείγον νομοσχέδιο, δίνει τέλος στο πρόβλημα. Συγκεκριμένα με το άρθρο 29 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές στρατιωτικούς και όσους υπηρετούν στα Σ.Α. να ακολουθήσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ, οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.
Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ της πόλης όπου υπηρετούν. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζεται η διαδικασία μεταφοράς των θέσεων φοίτησης των ανωτέρω φοιτητών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

http://espekm.gr/home/?p=6872
Επιστολή στον Αν.Υπουργό Παιδείας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά