Πρoς voμoθετική ρύθμιση oδεύει τo ωράριo

Picture
ΤΟΥ ΑΘΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ

Στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής οδηγείται εκ νέου το νομοσχέδιο για το ωράριο των στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Ασφαλείς πληροφορίες της ΜΑΧΗdefence.com αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη 30.4.15, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μέλη της Επιτροπής Άμυνας, θα κληθούν να τοποθετηθούν τελεσίδικα επί των προνοιών του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το ΥΠΑΜ.




Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως πληροφορείται η ΜΑΧΗdefence.com, το κυβερνητικό νομοσχέδιο έχει ήδη συζητηθεί σε λεπτομέρεια στην Επιτροπή Άμυνας και πολλές από τις εισηγήσεις των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών έχουν ήδη ενσωματωθεί στις πρόνοιες του, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη του ΓΕΕΦ και του ΥΠΑΜ. Ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν επιμέρους σημεία τριβής, όπου οι εισηγήσεις των Συνδέσμων δεν έχουν γίνει δεκτές από την εκτελεστική εξουσία και ως εκ τούτου δεν έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Είναι αυτά τα σημεία τριβής που η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας θα κληθεί να συζητήσει την ερχόμενη Πέμπτη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θέσεις και εισηγήσεις των Συνδέσμων, όσο και τις θέσεις του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ και είναι σε αυτά που πρέπει να υπάρξει πρώτα κατάληξη, προτού υπάρξει η τελική τοποθέτηση των κομμάτων επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Όταν και εφόσον τα κοινοβουλευτικά κόμματα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, αυτό θα οδηγηθεί για ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 7.5.15.

Με τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου σε νόμου, θεσμοθετείται πλέον το ωράριο των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, κάτι που μέχρι σήμερα αποτελούσε απλώς πρακτική και διέπετο από τις διαταγές και τις επιθυμίες της εκάστοτε ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς και των επικεφαλής των μονάδων ανώτερων αξιωματικών.
http://www.maxhdefence.com/enopilambdaesigma-deltaynameisigma1/5
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά