Εκδήλωση στη ΛΑΕΔ με θέμα Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος

To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, διοργανώνουν κεντρική εκδήλωση για τις γερμανικές οφειλές, με θέμα  «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Ελλάδα – Κατοχή – Αντίσταση: Ιστορική μνήμη - Διεκδίκηση - Δικαίωση», που θα γίνει στην Αθήνα, στη ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρηγίλλης 1& Βασιλίσσης Σοφίας), τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, ημέρα εισόδου των γερμανικών στρατευμάτων στην πόλη.
 
Ωρα έναρξης της εκδήλωσης 20.00 (λήξη προσέλευσης 19.45).
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, περιλαμβάνει:
 
Ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον Ταξίαρχο Νικόλαο Δελατόλα Διευθυντή της ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού).
 
Προβολή οπτικοακουστικού υλικού για το χρονικό της ημέρας, παραγωγή του Πολεμικού Μουσείου.
 
Ομιλία με θέμα «Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα» από τον Στέλιο Περράκη, Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 
Η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα παρουσιάσει δύο τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών η «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ερμηνεύσει η Ρίτα Αντωνοπούλου.
 
Ο ηθοποιός και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας, Στέφανος Ληναίος θα απαγγείλει το ποίημα «Ηχήστε οι Σάλπιγγες» που απήγγειλε ο Αγγελος Σικελιανός στη κηδεία του Κωστή Παλαμά το 1943.
 
Θα χαιρετίσουν ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» Wolfgang Gehrcke. Επίσης θα χαιρετίσει ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο Βρέμης και ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων Christoph Schminck-Gustavus.
 
Μια ιδιαίτερη στιγμή θα είναι ο χαιρετισμός από το παιδί - σύμβολο του Διστόμου, τον Αργύρη Σφουντούρη στον οποίο θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα. Επίσης θα τιμηθούν ζώντες αντιστασιακοί.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά