Kλήση Yπολοχαγών σε εκπαίδευση για Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων


Σας γνωρίζουμε, ότι η Ένωση κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας προβληματισμών μελών της και όχι μόνο, οι οποίοι αίφνης καλούνται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων, που θεσπίστηκε εκ νέου και επαναλειτουργεί από εφέτος.  
 
Υπενθυμίζεται ότι, η Ε.Σ.ΠΕ. ΗΠΕΙΡΟΥ έχοντας εντοπίσει εγκαίρως το πρόβλημα, έχει ήδη προβεί στη διατύπωση θέσεων και προτάσεων για την άμβλυνση των δυσχερειών που απορρέουν, σε οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο. Κατόπιν τούτου, διερμηνεύοντας την αγωνία των συναδέλφων, η παρούσα αποσκοπεί στην εκ νέου ανάδειξη του θέματος σε όλες του τις διαστάσεις, καθιστώντας την Πολιτεία και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, κοινωνούς των προβληματισμών των συναδέλφων, προβληματισμοί οι οποίοι δυστυχώς με την έναρξη της εκπαιδεύσεως βαίνουν αυξανόμενοι, αντί να εκλείψουν.
 
Η απόφαση για την επαναλειτουργία του Σχολείου είναι απολύτως σεβαστή, αφού συνεκτιμήθηκε πληθώρα παραμέτρων, όπως οι επιχειρησιακοί, οι σταδιοδρομικοί, καθώς και οι οικονομικοί παράγοντες, με δεδομένο ότι και τα απαραίτητα κονδύλια έχουν προφανώς εξασφαλιστεί και προβλεφθεί στον Π/Υ έτους 2015.  Αυτό όμως που δεν γίνεται αντιληπτό από τους συναδέλφους είναι ο λόγος για τον οποίο καλούνται εντελώς ξαφνικά και άμεσα να ανατρέψουν για εφέτος τον οικογενειακό προγραμματισμό τους και να «ματώσουν» οικονομικά εν μέσω δημοσιονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, εγκαταλείποντας συνάμα τις οικογένειές τους, για διάστημα απουσίας έως και δύο (2) μηνών και λαμβάνοντας ένα μηδαμινό εκπαιδευτικό επίδομα, όπως έχουμε αναδείξει με το σχετικό μας έγγραφο.  
 
Η ενημέρωση των εμπλεκομένων έγινε σε διάστημα λίγων ημερών προ της έναρξης του Σχολείου. Σημειώνεται ότι, κατ΄ αυτό τον τρόπο, ανατρέπεται άρδην ο οικογενειακός προγραμματισμός των συμμετασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας με πληθώρα πρόσθετων εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων.
 
            Eπιπλέον γνωρίζεται ότι το προπαρασκευαστικό μη βαθμολογούμενο τεστ εξοικείωσης, με τη διαδικασία του τελικού τεστ, με διάρκεια 60 λεπτών, θα διεξαχθεί εκτός ωραρίου εργασίας.
           
            Από τα παραπάνω, γνωρίζεται ότι το υπόψη Σχολείο, θα δημιουργήσει προβλήματα στο σύνολο του εμπλεκομένου προσωπικού. Για την άρση ή έστω την άμβλυνση των δυσχερειών που απορρέουν, απαιτείται η λήψη μέτρων τα οποία εφαρμοζόμενα είτε διαζευκτικά, είτε συνδυαστικά μεταξύ τους, μπορούν να εξαλείψουν πολλές αντιξοότητες και προβλήματα χωρίς επ΄ ουδενί να επηρεάσουν δυσμενώς τη διοικητική ή επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ που αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα όλων μας. Ενδεικτικά, τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ως εξής: 
  • Εξέταση της δυνατότητας περιορισμού της συνολικής διάρκειας του Σχολείου Δκτών Υπομονάδων σε τέσσερις (4) συνολικά εβδομάδες και αν κριθεί αναγκαίο να αυξηθεί η διάρκεια της διαδικτυακής μάθησης (ΔΙΜΑ).
  •  Η ΔΙΜΑ του προσωπικού να διασφαλιστεί ότι θα γίνεται  αποκλειστικά εντός του θεσμοθετημένου ωραρίου εργασίας (07:00-15:00Ω), χωρίς διατάραξη της οικογενειακής συνοχής και με σεβασμό στο υφιστάμενο νομικό και συνταγματικό πλαίσιο των πέντε (5) ημερών εργασίας, ήτοι των σαράντα (40) ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης.
  • Λήψη μέριμνας για την, κατά τυποποιημένο τρόπο, απαλλαγή του προσωπικού από τα καθήκοντά του (εργάσιμες ώρες), κατά το διάστημα παρακολούθησης της εκπαίδευσης μέσω ΔΙΜΑ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι (μη όντες σε ΦΠ) να ενασχοληθούν απερίσπαστοι με την εκπαίδευση.
  • Τροποποίησης της ΠαΔ 8-1/1993 του ΓΕΕΘΑ για την βέλτιστη κάλυψη των εξόδων παρακολούθησης της εκπ/σης, για όσο διάστημα αυτή διαρκεί και φυσικά στο ποσοστό που αναλογεί με βάση τις όποιες παροχές της Υπηρεσίας, όπως έχουμε προτείνει στο σχετικό μας έγγραφο.
  • Εξέταση της δυνατότητας τροποποίησης του ισχύοντος νομικού πλαισίου, σε ότι αφορά στη χορήγηση Καταστάσεων Επιβίβασης (ΚΕ), προκειμένου το προσωπικό που ευρίσκεται σε ΦΠ συμμετέχοντας σε υποχρεωτικά Σχολεία, να λαμβάνει μια (1) πρόσθετη ΚΕ για κάθε δύο (2) εβδομάδες εκπαίδευσης, με αποκλειστικό προορισμό τον τόπο υπηρέτησης του στελέχους, προκειμένου να δύναται να επισκεφθεί την οικογένειά του, εφόσον απομακρύνεται απ’ αυτή με ευθύνη και πρωτοβουλία της Υπηρεσίας. 
 
Έχοντας επίγνωση της αγάπης και της εμπιστοσύνης με την οποία η Πολιτεία περιβάλει τόσο τις ΕΔ, όσο και το στρατιωτικό προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών των στελεχών που αντικειμενικά δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις διαβίωσης, ευελπιστούμε για την ειλικρινή εξέταση των παραπάνω προτάσεων της Ενώσεώς μας και προσβλέπουμε στην προώθηση τους για τη λήψη μέτρων που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το προσωπικό των ΕΔ.
                                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
                                          
              Ηλίας Νατσιούλας                                                          Δημήτριος Κούτσικος
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά