Η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας

Με όλες τις τιμές εορτάστηκε σήμερα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στην Αθήνα τελέστηκε στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων.

Οι εφετινές εκδηλώσεις διέφεραν αρκετά συγκριτικά με εκείνες των περασμένων ετών. Η παρέλαση διεξήχθη ομαλά, χωρίς κιγκλιδώματα, με διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Ακολούθησε σύντομο γλέντι -λόγω των κακών καιρικών συνθηκών- με δημοτικά τραγούδια και χορούς μελών μουσικοχορευτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.







Το παρών στη στρατιωτική παρέλαση και στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κ.ά.

 
H στρατιωτική παρέλαση

Επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τσολιάδες συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.20.

Εντυπωσιακοί ήταν και οι σχηματισμοί και ελιγμοί των εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε φωτογραφίες...





















































Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης, οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις.

Τεθωρακισμένα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού είχαν παραταχθεί κατά μήκος της Λεωφ. Αμαλίας μπροστά από την πύλη του Αδριανού, ενώ επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν τις θέσεις τους προκειμένου να περάσουν μπροστά από τους επισήμους.



















Σημαιάκια στους πολίτες και λαϊκοί χοροί
Την ίδια στιγμή φαντάροι μοίραζαν σημαιάκια στους πολίτες έξω από το μετρό Συντάγματος. Παρά τη βροχή αρκετοί ήταν εκείνοι που με ομπρέλες ανά χείρας παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.






zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά