Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τη διαφυλάσσουν

Image
ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις του και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (και δη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών) φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης, επειδή τραγούδησαν ένα τετράστιχο.
Πολλοί καλοθελητές βρέθηκαν σε ρόλο Φαρισαίου, κράζοντας: «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα ανακοινώθηκε διερεύνηση. Καλεί όλους αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα φρονήματα του ουλαμού της ΔΥΚ που παρέλασε, για μικροπολιτικά οφέλη και λίγη δημοσιότητα, θέλοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να τα αφήσουν στο καθήκον τους, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας της Χώρας μας, που τόσο πολύ βάλλεται τελευταία. Ας αναλογιστούν δε και ας φέρουν στη μνήμη τους ότι οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη και στην Πολιτεία με βαρύτατο φόρο αίματος, εξουδετερώνοντας βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στη θάλασσα, κάνοντας διασώσεις και τους διασώστες σε ναυάγια (όπως στο πλοίο Normal Atlantic στην Αδριατική), στα χιόνια, σε κάθε περιστατικό όπου οι άλλοι δεν μπορούν, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης όπως ο απεγκλωβισμός αμάχων κάτω από καταιγισμό πυρών στο Σοχούμι (επιχείρηση του 1993 «Χρυσόμαλλο Δέρας», της μεγαλύτερης ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού κράτους σε καιρό ειρήνης), στην Αλβανία, το Λίβανο και τη Λιβύη πιο πρόσφατα.
Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες και σήμερα τους απευθύνουμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη που έχουν υποστεί τη σκληρή εκπαίδευσή της έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, θα πρέπει δε να καταλάβουν όλοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας και η ακεραιότητα μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τις διαφυλάσσουν.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά