Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και ΥΠΑΜ Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την παρέλαση‏

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έκαναν την εξής δήλωση:
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
 
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες, που σήμερα - παρά τη βροχή - ήταν εδώ και έδωσαν το «παρών» σε αυτή την παρέλαση, όπως και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας που μας τιμά με την παρουσία του, ειδικά για τη σημερινή ημέρα.
 
Είναι ένα μήνυμα εκ μέρους του Έθνους, ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα πως όποιος προσβάλλει και απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας ή την εδαφική της ακεραιότητα θα μας βρει τους Έλληνες ενωμένους.
 
Παρούσα η Εκκλησία, παρούσα η πολιτειακή ηγεσία, το σύνολο της πολιτικής και της θρησκευτικής ηγεσίας.
 
Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας που παρέλασαν, είμαστε υπερήφανοι και για αυτούς που δεν παρέλασαν σήμερα, αλλά φυλάνε την πατρίδα μας στον Έβρο, στα νησιά, στην παραμεθόριο, στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Ευχαριστώ πολύ.
 
 
Χ. ΦΩΚΑΪΔΗΣ: Είμαστε σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση, κατόπιν της τιμητικής πρόσκλησης του κ. Υπουργού Εθνικής Αμύνης, για να τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο. Τιμούμε σήμερα τα υψηλά εθνικά ιδανικά που ενέπνευσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, τα οποία αποτελούν και σήμερα πυξίδα και φάρο πορείας που προσδιορίζουν την ιστορική μας συνέχεια και διαδρομή σε μία εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων.
 
Σε αυτή τη νέα εποχή, οι νέοι δρόμοι του Ελληνισμού περνούν μέσα από την ειρήνη, την ασφάλεια, την κοινή πρόοδο και τη συνεργασία των λαών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών λαών.
 
Σε αυτή την πορεία, η Κύπρος και η Ελλάδα, ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας, βαδίζουν μαζί. Αυτή η πορεία δεν αποτελεί μόνο ιστορική επιταγή που προσδιορίζεται από του ακατάλυτους εθνικούς δεσμούς μας με τους μεγάλους εθνικούς αγώνες για ελευθερία, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και προϊόν της αδιαπραγμάτευτης κοινής βούλησης και των δύο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Κύπρου ,να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό καλό.
 
Χρόνια πολλά

















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά